Plots Plots 1minuut

# 31. Vooruit dan maar

Verhalen van mensen die zich gedwongen voelen een belangrijk besluit te nemen en ondanks angsten, twijfels of frisse tegenzin, toch maar in het diepe springen.

Beluister hier de hele uitzending:

INTRO: Een lange wandeling

Jan is voor het eerst op een naaktcamping en gaat ook voor het eerst bloot boodschappen doen. Maar de winkel is verder weg dan hij had gedacht. Een verhaal gemaakt door Jair Stein.


AKTE 1: Één zin

Lange tijd droomde Freddy van een eigen bus. Een bus waarmee hij langs zou gaan bij zijn vele vriendinnen, die allemaal kinderen van hem zouden hebben. Hij zou glijbanen voor ze maken en fietsjes repareren en het belangrijkste: hij zou altijd weer weg kunnen. Freddy wilde vader zijn, zonder vader te hoeven zijn. Maar één losse opmerking van een vage kennis brengt hem op andere gedachten. Een verhaal gemaakt door door Tjitske Mussche en Richtje Reinsma.


AKTE 2: Een kleine stap

Stella reist niet op donderdag. In de trein zit ze altijd voorin, de bus laat ze vaak voorbijrijden en de metro mijdt ze volledig. Tot ze beseft dat er iets moet veranderen. Een verhaal gemaakt door Prosper de Roos.


AKTE 3: De ideale werknemer

Rob is gemeenteambtenaar, maar neemt zijn werk nauwelijks serieus. Hij raakt dan ook snel in conflict met zijn nieuwe baas die druipt van de ambitie. Als Rob zijn baan dreigt te verliezen neemt hij een radicaal besluit: hij gaat alles doen wat zijn baas van hem vraagt. Een verhaal gemaakt door Bente Hamel en Esma Linnemann.


Jair Stein - 25 september 2013

Reacties

 1. hopelijk stopt deze onzin met de nieuwe zenderindeling en gaat dat domme een minuut bij die gillende keukenmeid en ex hulpje van de gewaardeerde Cor Galis ook weg

  Comment door Louis Vermeer - 29 september 2013 - 18:24

 2. Ik vind alle verhaaltjes kleine prentjes die een mooi lijstje verdienen en luister er graag naar. In elk verhaal zit wel iemand die ikzelf zou kunnen zijn. Dank! en hopelijk mag het uitzenden van deze pareltjes nog lang duren.

  Comment door Berdien - 29 september 2013 - 18:36

 3. Vandaag Plots voor het eerst geluisterd (vanuit Parijs)! Wat een mooie verhalen die je meenemen! Ga jullie zeker volgen!!

  Comment door Josien - 29 september 2013 - 19:05

 4. Beste VPRO-directie. Voor de prijs van een bestelling voor supportdasjes-met-opdruk kun je Plots handhaven (denk ik). Waarom toch zo’n gezichtsbepalend VPRO-radioprogramma om zeep helpen?
  Luistercijfers; kaasschaaf?

  Comment door Bob Lagaaij - 29 september 2013 - 19:13

 5. AKTE 1: Één zin…wat een mooi verhaal!
  Bedankt voor het uitzenden, ga zo door.
  vriendelijke groet,
  P. Verbeek

  Comment door peter - 30 september 2013 - 00:23

 6. het intro en AKTE 1, mooi verhaal!
  vanavond de rest luisteren

  Comment door Stefan van Wieringen - 30 september 2013 - 12:28

 7. Ik heb weer erg genoten.
  Plots moet blijven.

  Comment door A.W - 1 oktober 2013 - 08:44

 8. PLOTS MOET BLIJVEN! Elke maand kijk ik er naar uit, geniet ik ervan. Word ik geraakt door de verhalen, met een lach en een traan! In elk verhaal zit iets moois.
  Dit pareltje mag niet verdwijnen! Hoe kunnen we dit gaan regelen?
  Blijf deze mooie uitzendingen maken ook in 2014!
  Nogmaals:

  PLOTS MOET BLIJVEN!

  Comment door Simone - 1 oktober 2013 - 16:57

 9. Chère rédaction,

  Hartelijk bedankt voor Plots.
  Het is een bijzonder ritueel geworden om met mijn puberale zoon samen naar Plots te luisteren, en het te bespreken.
  Een zegening.
  Ga vooral door!

  Amitiés,
  Sylvain Lelarge

  Comment door Sylvain Lelarge - 11 oktober 2013 - 15:10

 10. Het is heel bitter als er een medicijn bestaat tegen jouw ziekte, dat zo duur is dat de overheid het niet vergoedt. Maar het is ook reeel om de steeds hogerwordende kosten van de gezondheidszorg in de hand te willen houden, om voor zoveel mogelijk mensen een goede en betaalbare zorg te kunnen realiseren. Ik zou aan de patiente in het programma ook de vraag hebben gesteld: als alle Nederlanders, jij dus ook, nou 50% van hun inkomen moeten betalen, wanneer er geen grens aan de vergoeding wordt gesteld? wil je het dan nog steeds? en kun je uberhaupt 50% van je inkomen betalen aan een zorgverzekering? Ik begrijp de arts wel die zegt dat er toch grenzen aan vergoedingen moeten worden gesteld. een oplossing op veel langere termijn: hoe langer hoe meer mensen die leren wat gezond eten is (vgl.de voedselzandloper) en die meer verantwoordelijkheid nemen voor hun eigen gezondheid, waardoor de kosten van de zorg teruglopen en er meer geld overbljft voor zeldzame(erfelijke) ziektes. Dat begint te komen bij de middenklasse, mensen die een behoorlijke scholing hebben gekregen en over voeding nadenken, maar dat is nog niet algemeen. En bovendien werkt het landbouwbeleid, gericht op het groot en goedkoop produceren van melkproducten, vlees (liefst zo goedkoop en plofferig mogelijk), en suikerhoudende producten, een gezonde en betaalbare voedingswijze, niet in de hand.

  Comment door E.van Sonderen - 24 november 2013 - 20:09

 11. Voor de vijfde keer naar het verhaal van Jan (met de korte achternaam?) geluisterd. Wat is het toch heerlijk om in je eentje! hardop te kunnen schateren van het lachen. Subtiel en hilarisch juweeltje van Plots.

  Heb zojuist een link voor Plots naar mijn gehele email bestand verstuurd. Zou het nog iets uit kunnen maken?

  Comment door Sien - 30 november 2013 - 12:47

Geef een reactie