Plots Plots 1minuut

# 8. Plots Potpourri

Uitzending: zondag 24 april, 18:15 uur op radio 1

Bonte mix van Plots-bonusmateriaal. Met verhalen over een asielzoeker die te ver gaat in het integratieproces, een vaderloze dochter, een vrouw geobsedeerd door boodschappenlijsten en een schoonmaker zonder grenzen.

Beluister hier de complete uitzending:

Intro

Chris legt uit wat het verschil is tussen een boerenomelet en een verrukkelijk nagerecht.

1 Minuut: Slot

Door Jennifer Pettersson


Vakantiehuis

Een echtpaar krijgt op het vakantie-adres kamperende gevangenen als nieuwe buren. Een verhaal gemaakt door Laura Stek.


1 Minuut: Gene

Door Katinka Baehr.


De Oostenrijkse plafondpoetser

Tweede in een reeks opmerkelijke schoonmakers die alle grenzen overschrijden. Een verhaal gemaakt door Saar Slegers.


1 Minuut: Skinny jeans

Door Chris Bajema


De vrienden van de dokter

Een jonge vrouw komt erachter waarom ze zich altijd onbegrepen voelde door haar ouders. Haar ontdekking roept vragen op, maar biedt tegelijk ongekende mogelijkheden. Een verhaal van Lemke Kraan.


1 Minuut: 3 leuke dingen

Door Jennifer Pettersson en Jose Blokland.


Netty’s Lijstjes

Op een dag begint Netty boodschappenlijstjes te verzamelen. Het wordt al snel een verslaving en ze gaat minstens een keer per dag op jacht in de supermarkt. Als een ware Sherlock Holmes ‘leest’ ze in de lijstjes alles over de levens, karakters en eigenaardigheden van de mensen die ze schreven. Een verhaal van Bente Hamel.


Meneer X

Een asielzoeker uit west-Afrika wordt liefdevol opgevangen door een echtpaar in een Gronings dorpje. Even lijkt alles goed te gaan… Een verhaal van Laura Stek.


1 Minuut: Post

Door Bente Hamel


Kleine weldoener

Als het schoollokaal leeg is en de juf niet kijkt, gaat een meisje stiekem aan de slag om de weldoener van de klas te worden. Een verhaal van Tjitske Mussche.

Jair Stein - 26 maart 2011

Reacties

 1. ben in de ban van de boodschappenbriefjes geraakt. Mooi item en verder ook benieuwd naar de muziek keuze voor het hele progamma. is dat ergens te traceren?

  Comment door Ans - 24 april 2011 - 20:38

 2. Wat een teleurstelling. Het klinkt al helemaal niet leuk, Potpourri, en dan blijken ook nog eens alle verhalen oude koek te zijn. Behalve die “1 minuten” heb ik het allemaal al een keer gehoord.
  Wat een makkelijke en luie manier om je van dit programma af te maken, een programma dat normaal gesproken zo mooi is. Ik begrijp niet wat jullie bezield heeft.

  Comment door yvonne - 12 mei 2011 - 20:56

 3. Beste Yvonne,

  Wat jammer dat je teleurgesteld was bij het beluisteren van de laatste aflevering. Het waren inderdaad oude verhalen -daarvoor waarschuwden we al in de inleiding- maar voor mensen die live naar de radio luisteren in plaats van via de podcast waren ze waarschijnlijk wel nieuw. In afwachting van een nieuwe subsidie-aanvraag moesten we een truc verzinnen om onze zendtijd te vullen met Plotswaardige verhalen. Vandaar dat je in de potpourri-uitzending naar verhalen moest luisteren die je al eerder gehoord had. Enkele weken geleden kregen we te horen dat de subsidie-aanvraag gehonoreerd is, waardoor we op 29 mei kunnen starten met een geheel nieuwe aflevering vol verse verhalen over knuffels.

  Hartelijke groet,
  Jair Stein

  Comment door jair - 15 mei 2011 - 08:47

 4. Wat jammer dat de verhalen allemaal al eerder uitgezonden waren! Een beetje een tegenvaller, anders is Plots altijd zo leuk en verrassend.

  Comment door Marlies - 16 mei 2011 - 09:27

 5. Beste Jair,

  Dank je wel voor je persoonlijke reactie op mijn negatieve commentaar. Weet je wat het is, ik vind Plots zoooo mooi en ik kijk er zooo naar uit. Het is zelfs zo dat als ik weet dat er een nieuwe Plots is, dan wacht ik nog een aantal dagen voordat het juiste moment is aangebroken om ernaar te luisteren. Vandaar dat de teleurstelling ook zo groot was.

  Ik ben héél erg blij dat jullie subsidie hebben gekregen en ik kijk alweer verlangend uit naar de volgende Plots. Het is een prachtig programma. Niet alleen weten jullie heel bijzondere verhalen op te sporen, maar het lukt jullie ook om de mensen daar op zo’n manier over te laten vertellen dat hun belevenissen bij me naar binnenkruipen en zich daar ontvouwen.

  Met warme groeten uit het hoge noorden (Zweden)

  Yvonne

  Comment door yvonne - 17 mei 2011 - 16:25

 6. Ans zei op 24 april 2011: is de muziek nog te traceren. Ik sluit mij hierbij aan. De jazzy vertaling van het sound of music ‘deuntje’ ..
  Sien

  Comment door Sien - 16 oktober 2013 - 23:36

 7. Gevonden: John Coltrane.

  Plots biedt niet alleen verhalen maar ook heerlijke muziekfragmenten. En juist geen beelden want die creër je zelf.

  Sien

  Comment door Sien - 16 oktober 2013 - 23:54

Geef een reactie