Plots Plots 1minuut

#25. De Baas

Uitzending: zondag 31 maart, 18:15 op radio 1

Verhalen over macht en onmacht, in het werk en in relaties. Hoe kwetsbaar ben je als baas? En wie heeft het voor het zeggen in een gecompliceerde driehoeksverhouding?

Beluister hier de complete uitzending:


INTRO en AKTE 1: De klachten

Begin jaren negentig is Peter directeur van de Schouwburg in Amstelveen. Bij het personeel staat hij bekend om zijn hartelijke uitstraling, maar sommigen haten hem ook omdat hij harde bezuinigingen doorvoert. Op een dag komt een maatschappelijk werkster zijn kantoor binnen met in haar hand een envelop. De inhoud van de envelop zal zijn toekomst voorgoed veranderen. Een verhaal gemaakt door Jennifer Pettersson.

AKTE 2: Le patron et la directrice

Marian is middenin de woestijn als ze een kameel over de heuvels op haar af ziet komen. De man die erop zit, Achmed, heeft 30 kilometer gereisd om haar weer te zien. Zij is een oud-lerares uit Rotterdam die kamelentochten organiseert in Marokko. Hij is een traditionele nomade met een vrouw en zes kinderen. Ondanks het feit dat hij al een gezin heeft, krijgen Marian en Achmed een relatie. Het gevolg: jaloezie en rivaliteit. Hoe manage je een menage à trois? Een verhaal gemaakt door Bente Hamel en Esma Linnemann.

Jair Stein - 29 maart 2013

Reacties

  1. Wederom twee prachtige verhalen! Respect voor Marian in Akte 2 om het ‘westerse denken’ zo los te laten en jezelf in zo’n gigantisch avontuur te storten. Plots blijft wat mij betreft de beste radio van dit moment. Keep on the good work!

    Comment door Bart Vermeulen - 8 april 2013 - 08:20

Geef een reactie