Plots Plots 1minuut

# 7. Net niet

Uitzending: zondag 27 maart, 18:15 uur op radio 1

Verhalen van mensen die vechten voor erkenning, hopen op de grote doorbraak en een leven lang op zoek zijn naar de ware liefde. Mensen met een droom, die hun doel bijna bereiken. Maar nét niet helemaal.

Beluister hier de complete uitzending:

Intro

Er is slechts één ding erger dan verliezen: net niet winnen. Dat geldt niet alleen voor Olympisch sporters, maar ook voor de trotse baasjes van de duizenden honden die jaarlijks meedoen aan de Internationale hondenshow in Arnhem. Een verslag van Katinka Baehr.

AKTE 1: Het hoogtepunt

René de Bos en Bart Vos claimen allebei de eerste Nederlander te zijn die de top van de Mount Everest heeft bereikt. Officieel staat die prestatie op naam van Bart Vos. Maar hoe terecht is dat? Een verhaal van Maartje Duin.

AKTE 2: Het schriftje

In een onbewaakt moment verliest Rien Schouten een schriftje met adressen en gegevens die essentieel waren voor het afronden van zijn promotieonderzoek. Het zal zijn carrière voorgoed veranderen. Een verhaal van Tjitske Mussche.

AKTE 3: Samen

Rob en Eline trouwen in 1966, maar gaan vijf jaar later weer uit elkaar. In het jaar 2000 proberen ze het opnieuw met elkaar, in de hoop dat ze in dertig jaar tijd genoeg zijn veranderd om het nu wel te laten slagen. Een verhaal van Jair Stein.

AKTE 4: Kanarie

Hoe minder tijd je rest, hoe kleiner de kans dat je dromen ooit uit zullen komen. Des te opmerkelijker als je er dán nog in slaagt om te blijven geloven. Een verhaal van Maartje Duin en Stef Visjager.

Net niet in 1 Minuut

Zonde

Door Chris Bajema


Wereld aan mijn voeten

Door Katinka Baehr

Jair Stein - 25 maart 2011

Reacties

 1. Samen: Ontroerend verhaal. Ik heb het nog eens teruggeluisterd.

  Comment door Rob Engelsman - 27 maart 2011 - 19:12

 2. Wat een leuk programma! Het wassen van de vaat op zondagavond is een waar genoegen! Veel succes en blijf nog een poosje a.u.b. Vriendelijke groet, een fan!

  Comment door Greet Nout - 27 maart 2011 - 19:36

 3. Mooie, lekkere radio. Ouderwetse vpro. Ik heb ongeveer 2 jaar geleden lidm-schap opgezegd omdat ik niet veel meer ‘had’ met de vpro. Voetbalprogrammaas en zo. Bah. En verdwijnen van de vpro-radio-sfeer. En plots is er pl.. . Lang niet genoeg. Nachtenlange plotsradio, en hup, ik wordt weer lid. Nou, als dat geen stimulans is, weet u het niet meer. 10tjeslid natuurlijk, ivm het klimaat. Bernard

  Comment door bernard lettinga - 27 maart 2011 - 20:03

 4. Dank voor het programma: heb (wederom) met veel genoegen geluisterd.

  Comment door Bas - 28 maart 2011 - 01:28

 5. Dagelijks geniet ik van 1 minuut, wonderschoon

  Comment door Mirjam - 30 maart 2011 - 13:42

 6. Prachtig. Praatradio op zijn aller- allermooist.

  Comment door yvonne - 2 april 2011 - 19:58

 7. Best mooi allemaal. Maar ik vind het stiekem toch ook nog wel magertjes… ik mis een professionele inslag. Een bijzonder verhaal is leuk, maar waarom maken jullie de context van een bijzonder verhaal niet wat duidelijk. Bijvoorbeeld door wat professionals erbij te halen. Of wat wederhoor.

  Succes, ik blijf luisteren natuurlijk!

  Comment door Marc - 6 april 2011 - 15:16

 8. alledaagse praatjes klinken ineens anders - het zijn verhalen geworden, zoals in Plots. Mijn verbeeldingsvermogen is verrijkt. Die blijft tenminste.

  Wie kan mij vertellen van wie het laatste muziek fragment is?

  Comment door Sien - 10 oktober 2013 - 10:14

 9. Dank voor de mooie complimenten! Het nummer heet: “It hasn’t happened yet” en wordt gezongen door acteur William Shatner (bekend van Star Trek). Hier is hij live te zien: http://www.youtube.com/watch?v=7GnoLJIIS4w

  Comment door Jair Stein - 10 oktober 2013 - 13:25

 10. Al een oude aflevering, maar akte drie al vele malen geluisterd, want het blijft inslaan als een bom. Evenals een aantal andere verhalen die als verhaaltjes voor het slapen gaan nog vaak worden beluisterd. Graag zou ik willen weten welke muziek er aan het einde van Akte 3 gedraaid wordt, want wat een prachtig nummer, wat de tranen uit mijn ogen sleurt, keer op keer.

  Comment door Lynn - 23 december 2013 - 23:34

Geef een reactie