Plots Plots 1minuut

# 21. Vriendschap in blik

Over onbeperkt houdbare vriendschappen, bestand tegen schijnbaar onoverkomelijke verschillen, de tijd, ruzies, diefstal, ziekte en de dood.

Beluister hier de complete uitzending:

Intro

Archeoloog Jobbe Wijnen graaft een vriendschap op, verstopt in een blikje. Wat te doen ermee? Een verhaal gemaakt door Frederique Melman.


AKTE 1: Menno

Vijf vrienden moeten tot een nieuwe verhouding komen als het leven van één van hen, Menno, plotseling verandert. Dat Menno de verandering zelf grotendeels negeert maakt het er niet eenvoudiger op. Een verhaal gemaakt door Noor Spanjer.


AKTE 2: Het nabezoek

Sommige vriendschappen lijken bijna onmogelijk, omdat de verschillen te groot zijn. Dat geldt in elk geval voor de vriendschap tussen Peter Müller, die zeer korte verhalen schrijft onder de naam A.L. Snijders, en de man die een keer in de week bij hem langskomt, Wim Alosery. Een verhaal gemaakt door Richtje Reinsma.


AKTE 3: Het afscheid

Het verhaal van Pablo en Alvaro: vrienden die elkaar vinden in Costa Rica en elk op hun eigen manier trouw blijven aan de vriendschap, ook al raken ze elkaar kwijt. Een verhaal gemaakt door Lemke Kraan.


AKTE 4: Bloedsvriendinnen

Kort verhaal van twee meisjes die altijd alleen waren, tot ze elkaar vonden. Een verhaal gemaakt door Katinka Baehr, oorspronkelijk voor de Straat-o-foon, een project met luisterportretten van buurtbewoners uit Amsterdam Oost.

Jair Stein - 29 september 2012

Reacties

  1. Deze uitzending was ook weer prachtig. Plots maakt mooie radio. Innemende reportages. We luisteren iedere maand via de Podcast. Blijf hiermee heel lang doorgaan.

    Comment door Bas - 11 oktober 2012 - 11:09

Geef een reactie