Plots Plots 1minuut

# 18. Halve waarheden

Uitzending: zondag 29 april, 18:15 uur op radio 1

Ware verhalen over het genot en de consequenties van leugens en zelfbedrog.

Beluister hier de complete uitzending:

Intro

Jelle’s Joodse achtergrond speelt een belangrijke rol in zijn leven: hij gaat naar de synagoge, zit op Joodse les en heeft Joodse vrienden. Maar als Jelle naar Joodse voorouders zoekt, kan hij niemand vinden. Wat als hij niet is wie hij denkt te zijn? Een verhaal gemaakt door Stef Visjager.

AKTE 1: Witte leugens

Als Karin de Tunesische Yamen ontmoet, krijgt ze te maken met een cultuur waarin anders aangekeken wordt tegen leugens. In veel sociale situaties is de waarheid vertellen taboe en liegen de enige manier om respectvol met elkaar om te gaan. Een verhaal gemaakt door Laura Stek.


AKTE 2: Een angstaanjagend talent

Voor pathologische leugenaars is het verzinnen van verhalen een manier van leven. Richtje Reinsma ontmoette een man die op sommige dagen zoveel liegt, dat hij ’s avonds uitgeput thuiskomt, alsof hij er een hele werkdag op heeft zitten.


AKTE 3: Het sollicitatiegesprek

Het grootste gevaar van liegen is dat anderen achter de waarheid kunnen komen. Maar soms ontstaan de problemen juist als mensen je leugens klakkeloos geloven. Een verhaal gemaakt door Jair Stein.


AKTE 4: Internetliefde

Verslag van een virtuele verliefdheid, door Stef Visjager.

Jair Stein - 26 april 2012

Reacties

Reageren?

Geef een reactie