Plots Plots 1minuut

# 2. Mijn ware ik

Uitzending: zondag 31 okt, 19:15 uur op radio 1

Wat gebeurt er als mensen echt laten zien wie ze zijn? Over kale mannen die lijden aan een fantoomkapsel en een medicijn waardoor je verandert in een betere versie van jezelf.

Beluister hier de complete uitzending:


Intro

Jaap Molenaar ontdekt dat de overgang van werken in de bouw naar zijn droombaan erg zwaar is. Dat heeft alles te maken met wie hij werkelijk is en wie niet. Een verhaal van Chris Bajema.

AKTE 1. De perfecte moeder

Zeventig jaar lang was Vera dezelfde persoon, maar onder invloed van het medicijn prednison begint ze te veranderen. Daardoor is ze niet zichzelf als de zwartste dag van haar leven aanbreekt. Een verhaal van Jair Stein.


AKTE 2. Spiegelbeeld

Een van de fijne dingen van drugs is dat je even weg kunt van jezelf. Maar wat als je jezelf niet meer terug kunt vinden tegen de tijd dat je weer nuchter bent? Een kort verhaal van Stefan ten Teije.


entr’acte Kaal/harig

Over de verwarring die ontstaat als je nieuwe uiterlijk niet meer past bij je oude zelfbeeld. Een impressie van Katinka Baehr.

AKTE 3. Niet goed gelukt

Een nieuw leven beginnen als een ander mens is niet eenvoudig. Vooral als je oude identiteit, via de manier waarop je praat, doorlekt in je nieuwe ik. Cabaretier en columniste Paulien Cornelisse over mannentaal, vrouwentaal en transseksuelentaal.


AKTE 4. Mijn vriendin

Wie je bent wordt voor een deel bepaald door hoe anderen je zien. Tenzij anderen je precies zien zoals je jezelf ziet, ook al ben je anders dan de anderen. Een kort verhaal over een volwassen vriendschap tussen twee kinderen, gemaakt door Maartje Duin.


AKTE 5. Please recognize me

Judika is smoorverliefd als ze besluit haar ware ik te tonen aan haar nieuwe vriend. Ze wil hem verrassen met een serie kostuums die moeten tonen wie ze werkelijk is. Het enige waar ze geen rekening mee houdt is hoe haar vriend op de onthulling zal reageren. Een verhaal van Richtje Reinsma en Jennifer Pettersson.


AKTE 6. Roza/Elise

Roza ondergaat een onzichtbare metamorfose: ze besluit een nieuwe naam te nemen en heeft hoge verwachtingen van haar nieuwe identiteit. Dubbelportret van één meisje, gemaakt door Stef Visjager.


Extra aktes

AKTE 7: De vrienden van de dokter

Een jonge vrouw komt erachter waarom ze zich altijd onbegrepen voelde door haar ouders. Haar ontdekking roept vragen op, maar biedt tegelijk ongekende mogelijkheden. Een verhaal van Lemke Kraan.

1 Minuten
over Mijn ware ik

Skinny jeans

Door Chris Bajema


Wie we zijn

Door Katinka Baehr


Mijn naam is…

Door Maartje Duin


Generatiekloof

Door Jennifer Pettersson


The time of my life

Door Jair Stein


Wildgroei

Door Jesper Buursink


Geniaal

Door Laura Stek

Tjitske Mussche - 7 oktober 2010

Reacties

 1. wanneer wordt de nieuwe Plots geplaatst? Hij staat bij mij ook nog niet bij de Plots podcast in itunes te downloaden.

  Comment door Julie - 4 oktober 2010 - 18:00

 2. O oeps, ik dacht even dat jullie elke week een nieuwe aflevering hadden… moet nog een paar weken wachten!

  Comment door Julie - 4 oktober 2010 - 18:01

 3. Prachtige uitzending! Dankjewel….

  Comment door Carlita - 31 oktober 2010 - 21:22

 4. Beste makers, ik geniet erg van jullie programma! Leuke afwisseling van mooie, ontroerende, gekke en bijna onwerkelijke verhalen. De volgende afleveringen staan al met rood kruis in mijn agenda.

  Comment door Eva Bouman - 1 november 2010 - 18:43

 5. Wat ge-wel-dig dit! Heerlijk! Een soort mini-IDFA op de bank met mijn ogen dicht.

  Comment door Heleen Deenik - 1 november 2010 - 23:48

 6. (ik vind alleen dat plaatje heel erg eng)

  Comment door Heleen Deenik - 1 november 2010 - 23:51

 7. Wederom een prachtige uitzending!

  Comment door Robin Block - 2 november 2010 - 12:27

Geef een reactie