Aflevering 309: 5 september 1990

308

Doordat Broekema heeft verzuimd aflevering 299 van 27 juni 1990 mee te tellen loopt wederom de telling van de draaiboeken vanaf aflevering 299 één achter.

Gasten
Theo Bouman (telefonisch) over Vrij Nederland
Pieter Storms (ook telefonisch) over de Krant op Zondag
Wendy Lopez Diaz, redactiesecretaresse van Pieter Storms

 Met ondermeer en onder andere
00:00 Anneke Rol kondigt (per abuis?) het slot van het programma aan. Dan de jingle “Wat is er op de radio”, de Tune van RFF en de aankondiging dat het vandaag, nee gisteren 166 jaar geleden is dat Anton Bruckner is geboren.
01:45 Plaat Oud: Fats Domino There goes my heart again. Meer iets voor Arbeidsvitaminen. Het thema van vandaag is Periodiek, de crisis in de tijdschriften­markt.
04:00 Plaat Nieuw: Bruce Hornsby Another day. Er is veel post, dus daarom maar vast tussendoor beginnen.
06:30 Aankondiging door Ineke Vrucht van Solo de nieuwe prijsvraag met als prijs een kartonnen doos geheel belange­loos beschikbaar gesteld door A.J. Broekema. Daarna de Tune voor deze nieuwe rubriek.
08:30 Omdat Kuttje niet is komen opdagen vervalt vandaag de rubriek Poëzie. Dus nu de Sketch. Na een lange inleiding gaat Ineke Vrucht een eigen lied zingen “Ik moet zingen”, begeleid door Jan Vos + orkest. Jacques onder protest in achtergrondkoor. Broekema verbouwt ondertussen het kantoor van Plafond voor de nieuwe boekhoud­apparatuur.
15:40 Jingle “de godvergeten plaat” en daarna een deel van de finale van een symfonie van Bruckner (het is de 1ste maar dat mag je raden voor de prijsvraag).
18:05 Jingle Nieuwe platen, dan de jingle Nederlands fabricaat. Plaat: Pigmeat: Jesus walking on the water van de plaat Drinking from the Fountain.
20:50 Aankondiging van het thema Periodiek.
21:45 Jingle Wie zullen we nu weer eens bellen. Dat wordt Theo Bouman over Vrij Nederland dat van een krant een magazin geworden is. Theo geeft aan dat het lang blijft goed gaan met VN. Al zei Rinus Ferdinandussen dat de stencil­machine klaar staat voor slechtere tijden, het zal niet nodig zijn. Dat apparaat kan in het vet blijven staan. Jacques vindt dat vet alleen voor schaatsen is.
Is er toekomst voor weekbladen: Theo vindt van wel. Er zijn 312.000 lezers, dus er blijft toekomst.
30:20 Jingle Kloteplaat. En dat is: Candy Dulfer samen met Prince spelen Release me op het label Paisley Park.
31:35 Jingle Bredduvang. Jaap komt binnen met windje en goed humeur. In scharlaken rood pakje, een permanentje en vol met pleisters. Permanentje i.v.m. Golfoorlog. In kader van thema wordt het periodiek Scope genoemd. Jaap heeft daarin een analyse geschreven over 10 jaar Nederlandse film. Van de verschenen 100 film voldoen er 76 niet aan internationale normen. Daarom apart genre Hollandse films gemaakt. Geen filmtip.
36:15 Jingle Platenkeus van Jaap; Shirley Ellis met Name game.
39:30 Jingle Wie zullen we nu weer eens bellen. Aan de lijn Wendy Lopez Diaz, redactiesecretaresse van Pieter Storms, uitgever van de binnenkort verschijnende Krant op Zondag.. In de pauze van het doorverbinden weer de Jingle Periodiek. Omdat Pieter nog niet bereikt kan worden vraagt Wendy als verzoekplaatje Bon Jovi aan.
44:00 Jacques maakt tussendoor nog wat reclame voor de optredens van Etna Vesuvia en Jan Vos in het programma “In volle vaart”. Daarna de plaat Banana Anna van Nicky Hopkins.
45:30 Wederom de jingle Wie zullen we nu weer eens bellen. De tweede poging om Pieter Storms te bereiken slaagt. Direct al een misverstand want Pieter denkt dat Jacques solliciteert bij in zijn krant om een periodiek te gaan schrijven en Jacques poogt uit te leggen dat Pieter nu in de rubriek Periodiek zit. Pieter luister nauwelijks naar de uitleg waardoor het misverstand steeds groter wordt. Ondertussen fluistert Anneke Jacques in het oor dat Pieter vroeger bij de Nieuwe Revu heeft gewerkt. Pieter geeft de telefoon weer terug aan Wendy die poogt het gesprek weer in banen te leiden.
51:30 Jingle Colofon met abrupt einde want de Ster begint al.

Discografie
Fats Domino There goes my heart again
Bruce Hornsby Another day
1ste symfonie van Bruckner
Pigmeat: Jesus walking on the water
Candy Dulfer samen met Prince spelen Release me
Shirley Ellis met Name game
Banana Anna van Nicky Hopkins

Eigen liedproducties

Ineke Vrucht met Ik moet zingen

Beluister Ronflonflon van 5 september 1990:

Laat een reactie achter

You must be logged in to post a comment.