Aflevering 281: 21 februari 1990

281Tengevolge van een telfout door Broekema met het draaiboek van de 169ste aflevering loopt de telling van de draaiboeken één achter.

Gasten
Henk Kraaima van het CPNB.
Ton Buitink van Stichting Leopolt, organisator van de Nacht van het Boek.

Met ondermeer en onder andere
- Na het Franse chanson een sketch met onder andere Jacques, Jan en Etna. Jan maakt zich zorgen over Wilhelmina, maar het lukt hem, door toedoen van Broekema, niet zijn zegje te doen. Hij begeeft zich naar de kantine. Wilhelmina verschijnt daarop, maar beent ook al snel kwaad weer weg.
- Wie zullen we nu weer eens bellen: Van het boekenfront: Jacques praat met Henk Kraima van het CPNB over de boekverkoop en leesbevordering.
- Ineke Vrucht draait een paar platen in het kader van Neerlands fabrikaat, van Vitesse, The Charlies, Gruppo Sportivo en Butcher And The Meat.
- Jan en Etna komen gejaagd weer de studio binnen. Wilhelmina blijkt over Jans keyboard te hebben gebraakt, dat hij inmiddels weggegooid heeft. Broekema presenteert een nieuw exemplaar. Wilhelmina valt binnen, aangeschoten, maar het lukt haar niet een gedicht voor te dragen. Jacques zingt ‘Een aai over mijn bol’, aangevuld door Etna met ‘Klap op je kop’.
- Van het boekenfront: Theaterpraat: De krant van gisteren: wie zullen we nu weer eens bellen: Toon Buitink, van stichting Leopold, organisator van de Nacht van het Boek, over het afgelasten van het evenement.
- Ineke vertelt over Dimension Consteña, een groep uit Nicaragua die binnenkort in Nederland komt optreden.
- Wilhelmina Kuttje draagt voor: “Het kanaal” uit de bundel “Graven” en een ander gedicht, dat niet voorbereid is, wat tot ruzie tussen Jan en Wilhelmina leidt.

Quotes
- Jacques: ‘En het is fijn dat het Franse chanson blijft, al is het alleen maar om je aan te ergeren, zo nu en dan. Want het zou een verschraling zijn, als er niks meer was om ons aan te ergeren.’

Discografie
‘I Know’ (The Cake), ‘Domino Toi’ (Isabelle Antenne), ‘The Power’ (Snap), ‘Ever Since I Met You’ (Vitesse), Superfreaks (The Charlies), Talk to myself (Gruppo Sportivo), ??? (Butcher And The Meat), ‘Every Time A Church Bell Rings’ (The Unstoppable Sex Machine), ‘Banana’ (Dimension Consteña), ‘Mendocino’ (Sir Douglas Quintet).

Eigen liedproducties
‘Neerlands fabrikaat’ (Ronflonflon-team), ‘Een aai over mijn bol / Klap op je kop’ (Jacques Plafond en Etna Vesuvia).

Beluister Ronflonflon van 21 februari 1990:

Laat een reactie achter

You must be logged in to post a comment.