Aflevering 268: 22 november 1989 - Regenboogspecial 2

268Tengevolge van een telfout door Broekema met het draaiboek van de 169ste aflevering loopt de telling van de draaiboeken één achter.

Datum  
1391 februari 1986 - 1697 april 1985 - 1879 oktober 1984

Gasten
Rob van der Valk (reclamebureau, telefonisch, schilderproject Brienenoordbrug)
Fred van der Spek (politicus, telefonisch, over de Regenboogpartij)
Barbara Trappenburg (Gronings Festival, telefonisch, over het festivalprogramma)

Met ondermeer en onder andere
00:00 Mislukt telefoongesprek. “Wat een mooie bekertjes ook.” Er wordt opnieuw gebeld. Jacques vraagt naar ene Van der Valk maar die is er niet, over 10 minuten terugbellen graag. Het programma was blijkbaar al begonnen.
01:20 Kermit The Frog - Rainbow Connection. Jacques komt er af en toe doorheen met de stem van Kermit.
04:15 Regenboog - De radio, de radio - Tune - Regenboog. Flarden telefoongesprek erdoorheen.
06:10 Terence Trent D’Arby - Rain “Is dat nou wat, die Terence Trent D’Arby eigenlijk, Anneke, wat vind jij daar nou van? je hoort daar toch verschillende geluiden over. Maar dat ie zijn best doet staat vast.”
09:10 Wie zullen we nu weer eens bellen? Rob van der Valk, wil de Brienenoordbrug in regenboogkleuren beschilderen. Jacques ziet de lol niet in van die opgelegde vrolijkheid, hij vindt grijs wél mooi. Bovendien klopt de boog niet, waarom niet iets anders als een regenboog beschilderen? Hij ziet er alleen maar een publiciteitsstunt in. “Dit leidt verder tot niks, we moeten dit afronden, goedemiddag meneer van der Valk.” Er volgt een trits nummers over de regenboog, gedeeltelijk door elkaar heen gedraaid.
14:40 Russ Hamilton - Rainbow
16:15 Dr.Hook & The Medicine Show - Sing Me A Rainbow
17:40 Leon Russell & Mary Russell - Rainbow In Your Eyes
19:05 Wilhelmina Kuttje. Jan is met openbaar vervoer gekomen met alle ellende van dien. Broekema heet hem vriendelijk welkom. Wilhelmina is met haar jumper aan de studiodeur blijven haken en wil vergoeding daarvoor. Maar eerst een sinterklaasgedicht “Gloria, met je harses in de floria”. Anneke heeft een telefoontje gekregen. Jan: “Leuk! Houwen, komt altijd van pas.” Gevolgd door allerlei onsamenhangend gepraat en het gedicht van Wilhelmina. Ze zou ook nog wat zingen, dat verklaart de aanwezigheid van Jans halve orkestje.
23:30 Wilhelmina Kuttje, Jan Vos & Jacques Plafond - Kiezen
26:20 Kloteplaat van Emile: Tina Turner - Steamy Windows. Jaap protesteert erdoorheen dat dit nummer van hem gestolen is begint zijn versie er doorheen te zingen.
30:01 Jaap Knasterhuis - Beslagen Ramen
33:00 Regenboog - Wie zullen we nu weer eens bellen? Fred van der Spek. Broekema had Bram van der Lek van de Regenboogpartij moeten bellen. Nu moet Jacques iets anders verzinnen. Dan mag van der Spek iets zeggen over die Regenboogpartij. Hij is er niet zo tegen, waarop Jacques: “Wél!”. Van der Spek vindt dat de kleine linkse partijen beter kunnen samengaan. Jacques vindt dat niks en niks en niks samen nog altijd niks is. En de republiek moet er komen.
40:55 Regenboog - Neerlands Fabrikaat
41:20 De Kift - Dwars (abusievelijk aangekondigd als de band IJverzucht, maar dat is de albumtitel)
42:45 Bredduvang. Jaap is gekleed in een onberispelijk smoking, afgezien van dat roos op de schouders en rijk besprenkeld met muskusgeur.
43:40 Wie zullen we nu weer eens bellen? Jaap en Jacques bellen beiden Barbara Trappenburg hetgeen enige verwarring veroorzaakt. Over het Gronings filmfestival. Veel door elkaar en langs elkaar heen gepraat.
48:25 Platenkeus van Jaap Knasterhuis: Phil Phillips - Sea Of Love. Jaap stelt voor om er ‘bom bom bom’ doorheen te zingen, samen met Barbara.
52:20 Jacques roept nog even op om lid te worden van de VPRO. Daardoorheen nog steeds Phil Phillips en de Kermisklanten met een kerstplaat: Coby en Henny wensen een gelukkig kerstfeest.
53:25 Colophon

Opmerkingen van Jacques Plafond
Tegen Rob van der Valk: “Zou het niet leuk zijn om iets wat niét op een regenboog lijkt, om dat dan in de regenboogkleuren te beschilderen?” Van der Valk: “Zou misschien wel aardig zijn, maar daar heb ik me nog niet mee beziggehouden.” Jacques: “Nee, en dat is maar goed ook.”
Tijden de plaat van Leon Russell: “Uit wiens brillenkoker komt dit nu weer? Ook verkrijgbaar in familieflacon met handige doseerdepper.”
“Emile heeft Tina Turner weer uit haar doos gehaald.”

Discografie
Kermit The Frog - Rainbow Connection
Terence Trent D’Arby - Rain
Russ Hamilton - Rainbow
Dr.Hook & The Medicine Show - Sing Me A Rainbow
Leon Russell & Mary Russell - Rainbow In Your Eyes
Tina Turner - Steamy Windows
De Kift - Dwars
Phil Phillips - Sea Of Love
De Kermisklanten - We Wish You A Merry Christmas

Eigen liedproducties
Wilhelmina Kuttje - Kiezen
Jaap Knasterhuis - Beslagen Ramen

Beluister Ronflonflon van 22 november 1989:

Laat een reactie achter

You must be logged in to post a comment.