Aflevering 257: 6 september 1989 - verkiezingsspecial

257

Tengevolge van een telfout door Broekema met het draaiboek van de 169ste aflevering loopt de telling van de draaiboeken één achter.

Gasten aan de telefoon:
Hans Kombrink (PvdA-woordvoerder Financiën), Ina Brouwer (Groen Links), Helmer Koetje (CDA 2e Kamerlid)

Met ondermeer en onder andere:
Een speciale verkiezingsspecial inclusief een  aantal opmerkelijke stemadviezen en de introductie van nieuwe medewerkster Ineke Vrucht die de platenkeus zal stroomlijnen.
 03.20 - Nieuwe platen vliegen om mijn oren: The The.
06.10 - stemadvies van Teun.
09.20 - kennismaking met Ineke Vrucht. Ex-kleuterleidster maar de muziek bleef trekken.
11.55 - Wat aten zij/wie zullen we nu weer eens bellen? Een gesprek met Hans Kombrink over Lydia, naakte mannetjes in het gras en preken voor eigen parochie.
19.45 - Nederlands Fabrikaat: Narrow Escape met het nummer Narrow Escape van het album Narrow Escape.
22.30 - Het Ronflonflonteam moet stemadvies geven. Kuttje: ‘Verdom het om te stemmen!’. Vos stemt natuurlijk VVD omdat die Voorhoeve niet onverdienstelijk hoorn speelt maar vooral ook omdat hij niet zonder auto kan.
25.50 - Kloteplaat van Emile: Fishbone.
28.40 - Wat aten zij/wie zullen we nu weer eens bellen: eerst de moeder van Ina Brouwer aan de lijn (’joe hebt Ina echt opgevoed in al die communistische gedachten? - Jazeker!’) die denkt dat Plafond een vrouw is en daarna Ina over een zomers hutspotje dat op Groen Links lijkt.
 37.40 - Nieuwe platen vliegen om mijn oren: Earache met een singletje van  1 seconde.
39.00 - Eigen Productie: het lied ‘Das Das Kiezopas’.
42.10 - Wat aten zij/ wie zullen we nu weer eens bellen: Helmer Koetje. ‘Dus joe bent mediumspecialist?’ ‘Nou……één van de hoor’. ‘Ja er zijn inderdaad veel mensen die vinden dat joe er totaal geen benul van heeft’.
48.30- Nog wat stemadviezen van Broekema en Knasterhuis.  Plafond stemt zelf niet. ‘Ik heb wel eens gestemd maar gek hè je merkt er niets van in de uitslag’.

Citaten:
Plafond tegen Ineke: ‘Joe hebt ook joe sporen verdiend in de platenindustrie?’.'Ja ik was bevriend met een plugger!’.
Plafond: ‘Is het niet praktischer om aan het begin van het jaar te danken voor al het eten van dat jaar? Om dat nou elke dag te doen…..daar raken ze boven ook van in de war’.

Discografie:
‘Saturday Night at the Movies’- the Drifters (01.50), ‘Armageddon Days are Here (Again)’ - The The (03.20), Symfonie nr 1 F mineur van Shostakovich -Swiss Romande Orkest (08.05), ‘Narrow Escape’- Narrow Escape (19.45), ‘Ma and Pa’- Fishbone (25.50), ‘Napalm Death you Suffer’, ‘Electric Hippies’- Earache (37.40)

Beluister Ronflonflon van 6 september 1989:

Laat een reactie achter

You must be logged in to post a comment.