Aflevering 244: 7 juni 1989 - aardbeienspecial

244Tengevolge van een telfout door Broekema met het draaiboek van de 169ste aflevering loopt de telling van de draaiboeken één achter.

Gasten
Jacques van Tichelt, voorzitter van de commissie van de aardbeienfeesten te Zundert, 
Frank Kramer, oud-voetballer en tv-presentator.

Met ondermeer en onder andere
- Rode draad van deze uitzending: de aardbei! (in woord en plaat).
- Wie zullen we nu weer eens bellen: Jacques Plafond spreekt Jacques van Tichelt, voorzitter van de commissie van de aardbeienfeesten te Zundert, over aardbeien. Wat aten zij: Jacques van Tichelt at een groentesoep, zelfgemaakte ravioli met vleesvulling en tomatensaus.
- De post: Jacques heeft een naaktfoto in de post mogen ontvangen van een vrouwelijke luisteraar, een aankondiging van een concert van Pigmeat en een brief van iemand dol is op dozen.
- Overlapping van De post met Bredduvang: Jaap heeft een brief gekregen over ‘den kakloze mens’. Knasterhuis’ filmtip: ‘Mijn vader woont in Rio’ en platenkeuze: ‘Funky Kingston’ (Toots & The Maytals).
- Wat aten zij: wie zullen we nu weer eens bellen: Jacques belt tv-presentator Frank Kramer, maar krijgt diens antwoordapparaat aan de lijn, waarop Jacques vervolgens een boodschap achterlaat.
- Na ‘200 Balloons’ van Prince (De Kloteplaat van Emile) neemt Knasterhuis de telefoon op bij afwezigheid van Jacques. Het blijkt Frank Kramer te zijn. Jacques neemt het gesprek weer over. Kramer blijkt gister twee tosti’s met ham en kaas te hebben genuttigd, met wat melk en chocomel. Hij houdt niet zo van eten, maar blijkt wel een soepklant. Aansluitend speelt hij over de telefoon wat Chopin op zijn piano.
- Jan Vos wil een tip doen in het kader van De Grote Hoop, maar het ontaardt door toedoen van Wilhelmina in een discussie over milieuvriendelijkheid, waarin ook Jacques zich mengt. Daarna wil Wilhelmina ‘Weekoverzicht’ uit de bundel ‘De spakendoos’ voordragen, maar wordt afgebroken.
- Colofon: terwijl Jacques afkondigt, schreeuwt Broekema door hem heen dat hij het een schande vindt hoe Jacques Frank Kramer heeft behandeld.

Quotes
- Jacques tegen Knasterhuis: ‘Altijd alles op jezelf betrekken. Je bent een beetje een monomane halve gare aan het worden. Sorry. Dat flapt er even uit.’
- Jacques: ‘Hoi, Wil. Goed gemutst, zo te horen.’ Wilhelmina: ‘Ja, zelfs mijn zelfgehaakte baret knispert nogal.’

Discografie
‘Confusion’ (Lee Dorsey), ‘Don’t Do It For Me’ (Kristi Rose), ‘Strawberry Jam’ (Al Hirt), ‘Strawberry Blond’ (Sidney Alliot), ‘Strawberry Flats’ (Little Feat), ‘Strawberry Shortcake’ (JJ & The Technics), ‘Strawberry Fields Forever’ (The Beatles), ??? (Five Fantastic Firebirds), ‘Funky Kingston’ (Toots & The Maytals), ‘200 Balloons’ (Prince).

Beluister Ronflonflon van 7 juni 1989:

Laat een reactie achter

You must be logged in to post a comment.