Aflevering 312: 26 september 1990

311

Doordat Broekema heeft verzuimd aflevering 299 van 27 juni 1990 mee te tellen loopt wederom de telling van de draaiboeken vanaf aflevering 299 één achter.

Gasten
PvdA Tweede Kamerlid Piet de Visser  (telefonisch) over benoeming René van der Linden tot staatssecretaris
directeur Jan Haasbroek van de VPRO radio (telefonisch) en voormalig presentator Stan Rijven van het verdwijnende radioprogramma Mundial (ook telefonisch)

Met ondermeer en onder andere
00:00 Jingle: de radio, de radio, wat is er op de radio. Tune RFF.
01:50 Oude plaat: Honey Combs: Have I the right. Ineke meldt dat de drummer een meisje is.
04:30 Jingle Nieuwe platen vliegen om mijn oren. De nieuwe CD van Aswat: Confidential. Volgens Ineke een heerlijk mondial plaatje waarop je, sorry joe, heerlijk mee kunt dansen
Jacques kondigt aan dat we straks René van der Linden van het CDA aan de lijn krijgen. Ineke meldt dat het haar erg spijt maar dat het niet gelukt is. En ze heeft hem ook niet gevraagd wat hij gisteren gegeten heeft, want dat doe je niet bij zo iemand. Jacques begrijpt er niks van.
07:40 Jingle De Post; veel reacties op de coverquiz. De winnaar: Jan Alexander Roggeveen uit Eindhoven. De prijs: een kartonnen doos met alle handtekeningen van het RFF team. Volgende plaat: Elvis Presley met All shook up en daarna de versie van Adamski die als titel heeft: Space Jungle.
10:10 De Coverquiz wordt door Ineke Vrucht, nee Stapel aangekondigd. Volgens Jacques is het Jimi Hendrix met Foxy lady en Ineke beaamt dat. En daarna komt een andere versie, gespeeld door ….. (dat is de prijsvraag).
14:40 Na de aankondiging van Jacques voor de jingle Wie zullen we nu weer eens bellen, zal onze eigen dr E. v.d. Does aan de telefoon komen over het stendhal syndrome.
15:00 De jingle en dan komt aan de telefoon PvdA Tweede Kamerlid Piet de Visser. Hij blijkt andere voornamen te hebben, maar daar zullen we het nu niet over hebben. Piet is ook beter bekend als Paspoort Piet. Hij wil CDA-er René van der Linden niet als staatssecretaris in verband met de paspoortaffaire van destijds. En daarover is hij momenteel met de fractie in overleg op het Binnenhof.
24:10 Jingle Wat aten zij. Piet had gisteren een vergadering met alle kerken in Nederland over de komende actie Kerkbalans. Daar­voor had hij thuis gegeten, gewoon een paar boterhammen met gebakken ei en lever.
28:20 Jingle De krant van gisteren. Plaat: Chris Andrews Yesterday Man.
30:30 Sketch: Wilhelmina Kuttje jr komt binnen. Jan Vos is er al. Vanmiddag draag Wil niet voor, maar draagt bij met een zangstuk. Zij zingt “Nederland”. Tot slot de jingle Nederlands Fabrikaat.
37:30 Jingle voor het Franse chanson. En de plaat is: Les Charmeurs met Ta Culotte.
42:00 Jingle Wie zullen we nu weer eens bellen. Eerst toelichting van Jacques. Dan aan de telefoon directeur Jan Haasbroek van de VPRO radio over het verdwijnen van Mundial, het VPRO platenprogramma met wereldmuziek  van Stan Rijven. Die is ook aan de telefoon en geeft zijn visie. Daarna een interessante discussie.
Tijdens de Jingle Colofon leest Jacques de lijst voor en praten Jan en Stan verder tot de tijd op is. Maar helemaal aan het einde komt Jacques toch nog even in de ether. 

Opmerkingen van Jacques Plafond
De plaat Ta Culotte van Les Charmeurs herinnert hem aan een rijmpje van vroeger “ik wou ik was de broek van Doris Day, dan zat ik altijd aan haar warme snee”.

Discografie
Honey Combs: Have I the right
Aswat: Confidential
Elvis Presley met All shook up
Adamski met Space Jungle
Jimi Hendrix met Foxy lady
Chris Andrews Yesterday Man
Les Charmeurs met Ta Culotte

Eigen liedproducties
Wilhelmina Kuttje jr. met Nederland

Beluister Ronflonflon van 26 september 1990:

Laat een reactie achter

You must be logged in to post a comment.