Aflevering 287: 4 april 1990

287Tengevolge van een telfout door Broekema met het draaiboek van de 169ste aflevering loopt de telling van de draaiboeken één achter.

Gasten
- Dr. E. van der Does (telefoon), radiodokter, gast voor de rubrieken wie zullen we nu eens bellen en achterstallige post.
- Joost Zwagerman (telefoon), schrijver, gast voor de rubriek boekenfront.
  
Met onder meer en onder andere
00:00 David Chesworth - The Great Yawn.
00:20 Wilhelmina Kuttje - Voorjaarsmoe (David Chesworth beet het spits af, maar Wilhelmina Kuttje zat hem op de hielen).
02:40 Jingle wat is er op de radio gevolgd door de jingle Ronflonflontune. Ronflonflon staat vandaag in het teken van het gapen ofwel het geeuwen.
04:15 The Beatles - I’m So Tired en daar dwars doorheen HET - Ik heb geen zin om op te staan. Zit je fijn even te genieten van The Beatles, moet zich daar zo nodig een Nederlands groepje mee bemoeien. Jacques Plafond wordt daar ook wel een beetje moe van. Hij laat daarom het ene lied in stereokanaal A en het andere in B draaien, zodat de luisteraar kan kiezen, welk nummer hij wil horen. Maar de kletspraat van Jacques Plafond gaat dwars over beide kanalen heen.
06:50 Robert Palmer - Doctor Doctor.
09:40 Jingle wie zullen we nu eens bellen:  Daar is hij weer: Dr. E. van der Does. ‘Fijn, waar zullen we het eens over hebben. O ja, ik heb hier nog wat achterstallige post. Mag ik even de jingle?’
10:30 Jingle achterstallige post: Dr. E. van der Does en Jacques Plafond hebben het de vorige keer over de hik gehad en daar is post op gekomen, die Jacques Plafond nu pas behandelt. Dr. E. van der Does heeft toen beweerd dat de hik geen functie heeft. Maar er zijn mensen die beweren dat de hik wel degelijk een functie heeft voor het ongeboren kind. Het grappige is dat ze dat allemaal uit de Volkskrant hebben overgeschreven. Dr. E. van der Does vindt het allemaal onzin. Ze dwalen af, want Dr. E. van der Does is uitgenodigd om iets over het gapen te vertellen. Waar is dar goed voor? Dr. E. van der Does zegt dat hij daar niks verstandigs over weet te zeggen, daarom declameert hij maar een limerick, die hij over geeuwen heeft gemaakt.
21:15 Jingle kloteplaat Emile: The 2 Live Crew - Me So Horny
24:35 Schumann - Rêverie / Traümerei met Catherina Collard op piano.
26:05 Jingle Wilhelmina Kuttje kort: Wilhelmina Kuttje en Jan Vos gaan een zing-zeggedicht ofwel zangvers doen. Het orkest is echter nog niet compleet, de bassist is er nog niet. Daarom probeert Jan Vos tijd te rekken door een tip te doen, zeer tegen de zin van Jacques Plafond en Wilhelmina Kuttje.
28:50 Jingle grote hoop: Jan Vos leidt zijn tip in met een langdradig verhaal en hoopt daarmee voldoende tijd te winnen. Dat gaat lukken, want opeens ziet hij de bassist door het grind knersen en hem met zijn instrument dwars door de bloemenborder aan komen rennen. Hij breekt zijn verhaal af en snelt zich naar zijn orkest om nog even te oefenen en te voorkomen dat de bassist de ‘walking bassmethode’ gaat doen. ‘Ik wil percies die noten horen die ik voor hem heb opgeschreven.’
33:40 The Monotons - The Book of Love.
35:45 Jingle wie zullen we nu eens bellen: Joost Zwagerman in (zenuwslopend) gesprek met Jacques Plafond over zijn schrijverschap voor de rubriek boekenfront.
43:10 Jingle kloteplaat Emile: M.C. Wildski - Warrior (1e versie).
47:00 Wilhelmina Kuttje jr. - (?, titel niet vermeld), een dadaïstisch zangvers van Wilhelmina Kuttje sr., onlangs gevonden door Koen Brodel in de nalatenschap van zijn grootvader, de componist Willem Brodel, met wie Wilhelmina Kuttje sr. veel (’op vele fronten’) heeft samengewerkt.
50:15 Jingle platenkeuze van Jaap Knasterhuis: Edie Bridell and The New Bohemians - A Hard Rain’s A Gonna Fall.
50:20 Colofon
56:26 Einde uitzending

Opmerkingen
- Jacques Plafond over de muziek van HET: ‘Typisch Hollands hakwerk van HET, echt wat je noemt beatmuziek.’

Beluister Ronflonflon van 4 april 1990:

2 Reacties op “Aflevering 287: 4 april 1990”

  1. Daniel zegt:

    De tip van Jan Vos (29:16) werd ook al in letterlijke bewoording genoemd in aflevering 77 van 26 maart 1986 (48:44) waarin Jan beweert deze tip opgevangen te hebben in het tolhuisje waar hij zich toen bevond omdat hij met zijn auto van de veerpont is afgereden. Daar heeft hij zich op mogen warmen met een kopje soep. Dit was slechts de 7e aflevering van “De Grote Hoop” (overigens dezelfde naam van dat tolhuisje).

  2. renesmurf zegt:

    En in deze aflevering is zowaar een stuk uit de tune overgeslagen, en dat valt echt op!

Laat een reactie achter

You must be logged in to post a comment.