Aflevering 280: 14 februari 1990

280Tengevolge van een telfout door Broekema met het draaiboek van de 169ste aflevering loopt de telling van de draaiboeken één achter.

Gasten
Advocaat Lex Dura, schrijver Jan Mulder.

Met ondermeer en onder andere
- Deze aflevering begint niet meteen met de openingstune, maar met ‘Kat, gras en wielen’  van Wilhelmina Kuttje en consorten. Jacques komt daarna de studio binnen. Hij onthult dat de uitzending geïnspireerd is op de vermissing van de kat van schrijver Jan Mulder, waarop verschillende katgerelateerde platen worden gedraaid.
- Wie zullen we nu weer eens bellen: Jacques praat met advocaat Lex Dura over kattenrecht.
- Sketch: Etna en Wilhelmina kibbelen om Jan en over de CD ‘Geen Touw’. Wilhelmina wil net zonder Jan een gedicht voordragen, maar wordt onderbroken door Broekema die doorschakelt naar:
- Bredduvang: vanuit de bezemkast doet Jaap Knasterhuis een aanzet, maar er komt geen filmtip of platenkeuze uit. In plaats daarvan: de Kloteplaat van Emile.
- Jacques hervat zijn gesprek met Lex Dura en vraagt hem ook nog wat hij gister gegeten heeft. Het betreft hier een consommé van rund, een visgerecht met veel saus en een sinaasappelbavarois toe.
- Sketch: Ineke voelt zich beledigd door Broekema en loopt weg. Etna Vesuvia zingt ‘Mijn kat is weggelopen’, begeleid door Jan Vos op piano en Wanda Vaasbek op viool.
- Solo: Ineke Vrucht geeft de uitslag van de prijsvraag en laat weer drie solo’s horen.
- De godvergeten: Del Shannon (1934-90).
- Wie zullen we nu weer eens bellen: Jacques spreekt schrijver Jan Mulder, wiens kat zoek is. Fama est: over het nieuwe boek van Mulder en welke uitgeverij dit gaat publiceren.
- Sketch: Wilhelmina draagt ‘Tafelkleed’ uit de bundel ‘Stoelendans’ voor.

Quotes
- Jacques tegen Ineke: ‘Je hebt geen beha aan.’
- Wilhelmina draagt voor: ‘Het bonkig eiken toegedekt met draperie van wereldledig smart, danst de zittende macht op hun laatste kracht, zondig en bevlekt. Wat is het leven hard!’ Jan: ‘Ik begrijp er niks van.’ Wilhelmina schreeuwt: ‘Ik ook niet! Maar daar gaat het nu even niet over! Aaaaah!’

Discografie
‘The Waltzing Cat’ (Leroy Anderson), ‘Black Cat Cross My Tail’ (Memphis Slims), ‘Cat Killer’ (Steppenwolf), ‘Cat Food’ (King Crimson), ‘Catwoman’ (Cat), ‘Catfish’ (McGinnes Flint), ‘Why’ (Del Shannon), The Owl And The Pussycat (Lou Rawls).

Eigen liedproducties
‘Kat, gras en wielen’ (Wilhelmina Kuttje en anderen), ‘Pannelikker in de pot’ (Wilhelmina en anderen), ‘Mijn kat is weggelopen’ (Etna Vesuvia), ‘Een aai over mijn bol’ (Jacques Plafond).

Beluister Ronflonflon van 14 februari 1990:

Laat een reactie achter

You must be logged in to post a comment.