Aflevering 248: 5 juli 1989

248Tengevolge van een telfout door Broekema met het draaiboek van de 169ste aflevering loopt de telling van de draaiboeken één achter.

Gasten aan de telefoon:
Sytze van der Hoek (journalist Volkskrant), Chriet Titulaer (Nederlands sterrenkundige, voormalig televisiepresentator en populair-wetenschappelijk schrijver), G. Brands (mede-oprichter Barbarber)

Met ondermeer en onder andere:
- Intieme ontboezemingen van Wilhelmina Kuttje tot ze merkt dat de microfoon openstaat. Jan Vos valt in voor Plafond die 10 minuten te laat binnenkomt. Wilhelmina leeft zich uit met de kuchknop en krijgt ruzie met de technicus. Broekema neemt het over.
- Wat aten zij? Met Sytze van der Hoek over ossobucco en Chriet Titulaer over de kippenpootjes van de toekomst.
- Bandopname van Jacqueline van Benthem met een lied over het menselijk lichaam: ”Billen om op te zitten” (voorheen ”Moet je horen’).
- Bredduvang en de Krant van Gisteren met Jaap Knasterhuis over Theo van Gogh die door het Parool is gewipt. Dan is het einde zoek, zegt Jaap die zo aangeslagen is dat hij de Platenkeus van Knasterhuis vergeten is.
- Wie zullen we nu weer eens bellen en Fama Est met G. Brands over tijdschrift Barbarber.
- Kloteplaat van Emile net als gisteren Tin Machine met Tin Machine. Er waren veel klachten binnengekomen dat hij gisteren niet helemaal werd gedraaid.
- De Grote Hoop met een tip van Jan Vos over het hotelwezen: altijd het douchemutsje meenemen, handig om kliekjes mee af te dekken!

Citaten
Plafond: ‘Ossobucco is eigenlijk resten schaafwond schilderijgewijs op een bord geplet - hij hoeft er niet dood aan te gaan’. Vos: ‘Kuttje voor lul zetten haha’.

Discografie
‘Hey Baberiba’ - Lionel Hampton, ‘Cheekaboom’ - The Weekend Warriors, ‘Remote Control’- Bad to the Bones, ‘I can’t get no Satisfaction’ - Devo, ‘Tin Machine’ - Tin Machine

Beluister Ronflonflon van 5 juli 1989:

6 Reacties op “Aflevering 248: 5 juli 1989”

 1. Theo zegt:

  Het liedje van Jacqueline van Benthem heet ‘Moet je horen’.

 2. Dejan den Hertog zegt:

  Het liedje heet ‘Billen om op te zitten’. ….

  • Theo zegt:

   Je hebt gelijk Dejan, er was enig misverstand over deze titel, in de VPRO-lijst van eigen producties stond hij genoemd als ‘Moet je horen’, op de CD-box heet het ‘Billen om op te zitten’. Wordt gecorrigeerd.
   Overigens zijn er meer nummers die onder verschillende titels door het leven gaan. Binnenkort meer hierover.

 3. RenéSmurf zegt:

  Er staat twee maal het woordje gisteren, bij de klote plaat, en dat hoort eigenlijk dus vorige week te zijn. :)

 4. RenéSmurf zegt:

  Citaat tijdens die klote plaat: Om nog maar te zwijgen over, daar zwijg ik dus even over.

Laat een reactie achter

You must be logged in to post a comment.