Aflevering 220: 21 december 1988

220

Tengevolge van een telfout door Broekema met het draaiboek van de 169ste aflevering loopt de telling van de draaiboeken één achter.

Gasten
Jan-Maarten de Winter, de heer G. van der Mey.

Met ondermeer en onder andere
- De platen in deze uitzending zijn thematisch verwant: ze gaan over seks.
- Periodiek: Wie zullen we nu weer eens bellen: gesprek met Jan-Maarten de Winter, hoofdredacteur van het popmuziekblad Oor, over het kerstnummer van dit blad, met seks als thema.
- Sketch met Etna Vesuvia, Wilhelmina Kuttje, Flip Romanov over onder andere Koningin Wilhelmina.
- Fragment van de overdracht van de troon van Wilhelmina op Juliana, waarbij Wilhelmina heur kunstgebit verliest.
- De krant van gisteren: Wie zullen we nu weer eens bellen: gesprek met de heer G. van der Mey, hoofd Bouwtoezicht van de gemeente Dordrecht, over tropisch hardhout.
- Sketch met Etna, Knasterhuis en een ‘apezatte’ Wilhelmina, die weer naar de kantine gaat. Zonder Jan Vos, maar met zijn orkest, zingt Etna ‘Muren van verlangen’. Bij de solo komt Vos opdraven en pakt de saxofoon af van muzikant Gijs, die er tot dat moment op zat te toeteren.

Quotes
- Plafond stelt dat als je het ‘dubbeldikke’ kerstnummer van Oor doormidden scheurt je minder dan twee nummers overhoudt, waarop hij begint te scheuren en verkeerd scheurt. Hoofdredacteur De Winter zegt dan: ‘Je moet het goed doormidden scheuren,’ waarop Plafond zegt: ‘Ik moet niks.’
- Wilhelmina Kuttje (tegen Etna Vesuvia:) ‘Ach, mens, lig toch niet zo pseudo-intellectueel te kwekken!’

Discografie
‘Sex On The Radio’ (Ivy Green), ‘Sex & Drugs & Rock & Roll’ (Ian Dury), Don’t Touch Me Tomatoes (Marie Bryant), ‘Suck Me Soucuyant’ (Scrunter), ‘Pump It Up’ (Elvis Costello), ‘Dirty Ol’ Man’ (Three Degrees), ‘Penetration’ (Iggy Pop), ‘Up and Down’ (Shoes)

Eigen liedproducties
‘Juliana, onze vorstin’ (Sjef van Oekel)
‘Muren van verlangen’ (Etna Vesuvia)

Beluister Ronflonflon van 21 december 1988:

Laat een reactie achter

You must be logged in to post a comment.