Aflevering 197: 13 juli 1988

197

Tengevolge van een telfout door Broekema met het draaiboek van de 169ste aflevering loopt de telling van de draaiboeken één achter.

Datum  13 juli 1988
894 februari 1986 - 1199 april 1985 - 1382 oktober 1984

Gasten
Jan Keizer (scheidsrechter, telefonisch, Wat aten zij?)
Jos Vandeloo (schrijver, telefonisch, Wat aten zij?)
Pieter Verhoeff (cineast, telefonisch, Wat aten zij?)
Sandrine Ulenberg (Plantenziektekundige Dienst Wageningen, telefonisch, over oprukkende termieten)

Met ondermeer en onder andere
00:00 Telefoon. Jan Vos belt. Hij komt niet, want hij zit in ‘De Vale Gier’ in Zutphen. Hij vraagt of Jacques geen smoes kan verzinnen voor Broekema en Wilhelmina want Jan is zelf nogal in de war. Hij zit tot aan zijn nek in de problemen ‘met de vrouwtjes’. Hij had een optreden in ‘De Blauwe Peer’ in Bommel, daar kwam hij een interessante dame tegen. Of Jacques niet wat op de piano wil piemelen bij Kuttje, Broekema is “zo muzikaal als een kilo stoofpeertjes” en hoort het verschil toch niet. Maar wat voor smoes voor Wilhemina verzonnen moet worden komen ze niet uit. Jan gooit op.
04:40 Wilhelmina Kuttje - Tune. Jacques hangt een vaag excuusverhaal op dat hij Jan vrij heeft gegeven. Van Broekema hoeft hij nooit meer terug te komen. Wilhemina gaat in de kantine een port drinken.
06:40 De radio, de radio - Tune.
08:15 Etna Vesuvia - Herfstontbijt.
10:40 Dee Dee Sharp - Mashed Potatoes (’Gimme gravy on my mashed potatoes’. Jacques: “Anneke, wil je ook wat jus op je aardappeltjes?”)
12:10 Dee Dee Sharp - Touch My Life (”Wil je mijn lijf even touchen, Anneke?”). Dit nummer uit 1975 wordt afgewisseld met ‘Mashed Potatoes’ uit 1962. “Wat is er toch met Dee Dee Sharp gebeurd?”
13:55 Wat aten zij?  Jan Keizer: een bamischotel met komkommer 
15:50 Wat aten zij?  Jos Vandeloo: lasagne verde al forno, minestrone, ossobucco met spaghetti,  Frans brood en een verdwaald blaadje sla en zabaglione - Wat aten zij?
19:20 Savannah, B.G. de Silva, Dag Henderson - You’re The Cream In My Coffee
20:20 Wilhelmina komt binnen en wil haar bijdrage doen anders is ze er niet meer toe in staat.
20:40 Wat aten zij?  Pieter Verhoeff: een zak patat met een flesje bier en een bordje witte vla. Gesprek vervolgt over film.
25:10 Is er eigenlijk wat op tv vanavond? - Wat aten zij?  Wilhelmina heeft een zakje chips gegeten met een glaasje port daarbij.
25:50 The Newbeats - Bread And Butter, langzame crossfade naar:
27:00 Carlo Bergonzi - Piscatore  Platenkeuze van Falckenbosch  geeft nauwelijks verstaanbaar commentaar op de achtergrond
30:15 Wilhelmina Kuttje  Wil beginnen maar Knasterhuis komt er tussen. Jacques verexcuseert Jan Vos vanwege een componeeropdracht. Knasterhuis wil een kras maken in de auto van Broekema.
32:20 “De Beest” uit de bundel “Hangen” met pianobegeleiding van Jacques. Wilhelmina moet meteen weg naar Meppel voor de verregende zomerfeesten aldaar.
33:45 Kloteplaat van Emile:  Prince - Glam Slam
36:05 Bredduvang.  Jaap behandelt post, met een plastische doch onbegrijpelijke beschrijving van een kaart met kinderen die hij heeft gekregen. Jaap is in smoking, besmeurd met stijfselachtige plekken. Erdoorheen: Wil joe ook joe briefkaart…
39:10 Platenkeus van Jaap Knasterhuis  Uit ‘Godfather II’ Carmine Coppola With Orchestra - Ciuri-Ciuri/Napule Ve Salute
40:35 De krant van gisteren - Wie zullen we nu weer eens bellen  De Plantenziektekundige Dienst, Sandrine Ulenberg.
44:30 Sportjingle door het gesprek heen. Ook af en toe rinkelende telefoons. Jacques is zo tevreden over de toon van het gesprek dat Sandrine een platenkeuze mag doen. Ze wil Bette Midler. Maar het wordt
48:50 Nieuwe platen vliegen om mijn oren  Miners Of Muzo - 88 Doctors
49:50 Telefoon gaat over. Niemand aan de lijn. Jacques probeert het in Duits, Frans en diverse andere tonen. “Met wie heb ik het vermeende genoegen?”. Is het een hijger? “Ik hoor toch iets van een adamsappel meeruisen”. Anneke helpt mee “Hallo meneer, is er iets wat ik voor u kan doen?”
52:35 Colophon - Willem Ekkel komt op de valreep nog binnen - Tune

Opmerkingen van Jacques Plafond
“Pieter Verhoeff blijft volharden in films maken die er niet om liegen, wat ze wél doen dat kan joe zelf uitmaken”.
Over de termieten: “Ik weet ook wel dat ze niet bij C&A een broek kopen… ik trouwens ook niet”.

Discografie
Dee Dee Sharp - Mashed Potatoes
Dee Dee Sharp - Touch My Life
The Newbeats - Bread And Butter
Carlo Bergonzi - Piscatore 
Prince - Glam Slam
Carmine Coppola With Orchestra - Ciuri-Ciuri/Napule Ve Salute
Miners Of Muzo - 88 Doctors

Eigen liedproducties
Etna Vesuvia - Herfstontbijt
Savannah, B.G. de Silva, Dag Henderson - You’re The Cream In My Coffee

Beluister Ronflonflon van 13 juli 1988:

1 Reactie op “Aflevering 197: 13 juli 1988”

  1. Ha, grappig! Dit is de uitzending waarin Jaap Knasterhuis het kaartje behandelt dat ik ‘m met mijn vriend Wouter Radstake destijds naar hem verstuurd heb!

Laat een reactie achter

You must be logged in to post a comment.