Aflevering 192: 8 juni 1988

192

Tengevolge van een telfout door Broekema met het draaiboek van de 169ste aflevering loopt de telling van de draaiboeken één achter.

Datum:
859 februari 1986 - 1165 april 1985 - 1347 oktober 1984

Gasten
Dhr. Nijhoff (Akzo-Enka, telefonisch, vanwege ontvangen oorkonde van het NIVE)
Monica van Steen (Off-Holland Festival, telefonisch, over het festivalprogramma)

Met ondermeer en onder andere
00:00 Rommelige intro
00:14 De radio, de radio - Tune
02:00 Bobby Darin - Things  (”Vooral vanwege dat grappige koortje”.)
04:55 Oh wat een leuke jingle is dit. Vandaag is de geboortedag van Frank Lloyd Wright.
05:05 Livin’ Blues - Parachute Jump
08:15 Wat nu weer?  Telefoon - lang wachten tot wordt opgenomen.
10:20 Plaat wordt gestart en weer gestopt
10:40 Jacques Plafond krijgt eindelijk de heer Nijhoff aan de lijn. Die heeft iets uitgevonden en probeert dat Jacques uit te leggen. Ook nog wat discussie over nieuwe Akzo-logo.
16:00 Long-play-indruk: Dit is eigenlijk de CD-indruk, dus er zou een nieuwe jingle moeten worden gefabriekt. Van Louise Goffin’s This Is The Place worden fragmenten gedraaid: In The Mood, Banging On A Brand New Drum, 5th Of July, Bridge Of Sighs, Send A Message, So Many Summers Gone, Carnival, All It Takes, Ghosts On The High Street.
20:30 De post, de post  De rubriek zal geheel gerestyled worden
21:05 De post, de post  Iemand heeft een bandje ingestuurd, wordt gedraaid met de jingle ‘joe briefkaart’ er doorheen
22:30 Kloteplaat van Emile.  Maxi Priest - Wild World (”Een cover van een oud al afgezaagd nummer”) Wordt na een paar minuten hardhandig afgezet.
25:50 Wilhelmina Kuttje.  Ze geeft een uiteenzetting over hoe en door welke instrumenten ze begeleid wenst te worden. Dit naar aanleiding van het feit dat Jan zijn elektrische guitaar uit de auto aan het halen is. Jacques verklaart echter dat hijzelf gaat zingen en dat er geen gedicht wordt voorgedragen. Dan wordt het voorval van de vorige week opgehaald, en de boze brieven over het vloeken van Wilhelmina. “Waarom zou men uitgekiend voor de radio niet mogen vloeken? Ik ben inderdaad bij Jan Haasbroek opgebracht door die NSB-er Broekema.” Broekema: “Ja, dat neem ik niet mevrouw Kuttje, dat mijn vader ooit iets met de NSB te maken heeft gehad hoef joe mij nu niet na te dragen. Het bleek trouwens achteraf helemaal mijn vader niet te zijn maar zijn broer.”
Broekema woedend af. Hij scheldt via de intercom Wilhelmina verrot en wordt dan door Haasbroek ontboden. Jacques wil Kaldera Kotochi zingen en Wilhelmina een gedicht voordragen omdat de Rem Koolhaas-lezing te Enkhuizen niet doorgaat. Maar ze heeft haar tas in Emmen laten liggen.
31:30 Jacques Plafond - Kaldera Kotochi
34:00 Wilhelmina’s tas is terug. Dus wil ze nu voordragen ‘Paalworm’ uit de bundel ‘Zeegezichten’. Maar Jan doet niet mee en Jacques wil verder met het programma.
34:45 Waarom draaien ze dat nou nooit meer?  Bobby Darin - Baby Face. Door Jacques enthousiast meegezongen, -geschreeuwd en -gefloten.
36:30 Holland Festival - Off-Holland Festival
38:35 Wie zullen we nu weer eens bellen?  Eerst krijgt hij een voortvarende telefoniste Karina aan de lijn die hem uitgebreid te woord staat. Dan doorverbonden met Monica van Steen.
44:55 John Cage - Empty Words III
45:55 Pete Rugalo & Orchestra - Cherry Pink And Apple Blossom White
46:40 Bredduvang. Jaap is naar de film ‘Raw’ met Eddie Murphy geweest. Eddie Murphy is een soort stand-up comedian net als Freek de Jonge. Jaap: “Freek de Jonge daar toch ook punt aan kunnen zuigen en vooral den piemel en dick, eh, suck”. Filmtip.
50:30 De platenkeuze van Jaap Knasterhuis.  Stukje uit show van Eddie Murphy, gedeeltelijk simultaan vertaald door Jaap.
54:15 Colophon

Opmerkingen van Jacques Plafond
Na een minuut hoorbaar ongeduldig naar alleen maar kiestoon te hebben geluisterd: “Tot zover de heer Nijhoff”.

Discografie
Bobby Darin - Things
Livin’ Blues - Parachute Jump
Louise Goffin - Album ‘This Is The Place’: fragmenten van In The Mood, Banging On A Brand New Drum, 5th Of July, Bridge Of Sighs, Send A Message, So Many Summers Gone, Carnival, All It Takes, Ghosts On The High Street
Maxi Priest - Wild World
Bobby Darin - Baby Face
John Cage - Empty Words III
Pete Rugalo & Orchestra - Cherry Pink And Apple Blossom White
Eddie Murphy - fragment van live-show

Eigen liedproducties
Jacques Plafond - Kaldera Kotochi

Beluister Ronflonflon van 8 juni 1988:

Laat een reactie achter

You must be logged in to post a comment.