Aflevering 190: 25 mei 1988 - 4e Pinkersterdaguitzending

190

Tengevolge van een telfout door Broekema met het draaiboek van de 169ste aflevering loopt de telling van de draaiboeken één achter.

Gasten
- Paul Haenen, (telefoon) als Ds. Gremdaat, houdt een pinksteroverweging.
- Frans Boelen (telefoon), directeur van de Leidse Schouwburg, gast voor de rubriek waar is het Franse chanson gebleven.
- Peter van Straaten (telefoon), illustrator/tekenaar, gast voor de rubriek wat aten zij.
- Imca Marina (telefoon), zangeres, gast voor de rubriek wat aten zij.
  
Met onder meer en onder andere
00:00 Klokkengelui. Ds. Gremdaat houdt een pinksteroverweging met als thema ‘je moet het toch zelf doen’. Zo opent Ronflonflon op 4e Pinksterdag.
03:05 J.S. Bach - O ewiges Feuer (BWV 34) met o.a. Agnes Giebel sopraan, Claudia Hellman alt en Helmut Krebs tenor.
03:50 Jingle Wat is er op de radio gevolgd door de jingle Ronflonflontune. Welkom bij Ronflonflon. Het is vandaag 1326 oktober 1984, 1121 april 1985, 816 februari 1986 ofwel 25 mei 1988.
06:20 Aretha Franklin - Respect
08:40 PeeDee - Flying
10:40 Jingle nieuwe platen vliegen om mijn oren.
11:00 Jingle wie zullen we nu eens bellen gevolgd door de jingle waar is het Franse chanson gebleven: gesprek met Frans Boelen over de internationale chansonweek. Het programma riekt naar het betere genre.
18:25 Nicolas Peyrac - Flash Back.
20:25 Jingle kloteplaat Emile: The Contours - Do You Love Me.
23:00 Jingle Bredduvang: Jaap Knasterhuis geeft filmtips in een knooppakje van flowerpowerachtig gecapitoneerd tafelkleed.
26:20 Jingle platenkeuze Knasterhuis: Maurice Jaubert - L’Atalante.
28:15 Jingle wat aten zij en jingle eet smakelijk: gesprek met Peter van Straaten.
37:45 Jingle wat aten zij en jingle eet smakelijk: gesprek met Imca Marina.
42:20 Jingle wat aten zij: resumé.
43:15 Imca Marina - de zigeuners.
45:50 Jingle Wilhelmina Kuttje. Jan Vos en Wilhelmina Kuttje bieden hun excuses aan voor de ruzie van vorige week. Jan Vos maakt het goed met een cadeau en een etentje in restaurant De Gekgeworden Bever te Rochelten.
49:15 Wilhelmina Kuttje draagt voor het gedicht ‘kopzorgen’ uit de bundel ‘de gedachten’, begeleid door Jan Vos op piano en Gerda Vaasbek op viool;
51:35 Henk Pal - De Gekgeworden Bever.
52:30 Jingle grote hoop: Jan Vos geeft tips. Vandaag de tip om naar de Stonesavond in Oudewater te gaan.
54:00 Colofon
54:20 Einde uitzending

Opmerkingen
- Jacques Plafond over de internationale chansonweek: ‘Het heet internationale chansonweek. Klopt dat nou wel? Ligt dan toch niet de nadruk op het Frans. Ik bedoel, chanson, het woord zegt het al, dat is toch eigenlijk Frans. Hoe kan men spreken van een Duits chanson? Dat vind ik toch eigenlijk een contradictio in terminis’.
- Jacques Plafond bij de afkondiging van een plaat: ‘Joe luisterde…., nee misschien luisterde joe wel helemaal niet naar de afgelopen plaat en hoorde joe hem alleen maar of misschien zelfs dat niet. Maar ik bedoel, houden ze bij de radio er wel rekening mee dat het de luisteraar geoorloofd is de radio naar believen aan dan wel uit te zetten. Dus beter kan ik nu zeggen joe had kunnen luisteren naar…nee, want dat is weer onrechtvaardig t.o.v. de luisteraars die het konden opbrengen de radio al aan te hebben en te hebben afgestemd op deze zender. En bovendien, een onderzoek heeft uitgewezen dat een gemiddeld luisteraar naar Ronflonflon het hele uur van de radio, de radio, wat is er op de radio tot colofon, colofon uitzit’.

Beluister Ronflonflon van 25 mei 1988:

Laat een reactie achter

You must be logged in to post a comment.