Aflevering 188: 11 mei 1988

188

Tengevolge van een telfout door Broekema met het draaiboek van de 169ste aflevering loopt de telling van de draaiboeken één achter.

Luisteraar Stefan Eikenaar heeft deze uitzending opgenomen.

Datum 
1319 oktober 1984 - 1137 april 1985 - 831 februari 1986

Gasten
Liesbeth List (zangeres, telefonisch, Wat aten zij?)
Jan Lenferink (presentator, telefonisch, Wat aten zij?)

Met ondermeer en onder andere

00:00 De radio, de radio
00:15 Plaatintro - Boer - Tune (ingezonden versie door Paul de Werd en Pim Schipperheyn)
01:25 Racey - Some Girls
04:50 Nieuwe platen vliegen om mijn oren: Fatal Flowers - The Dance
07:30 Waarom draaien ze dat nou meer?
08:20 Bredduvang. Jacques legt uit dat Jaap Knasterhuis in Cannes zit en dat hij van daaruit zal berichten, maar dan komt Jaap net de studio binnen. Hij was onderweg met zijn DS maar moest eerst nog het tuinhekje van de weduwe van Beurden repareren en zijn autodeur was verroest. Jacques is zeer teleurgesteld. Jaap is gekleed in een tot Tweka zwempak verbouwd soort jaeger ondergoed, een soort doorgelekt suspensoir en ’stroden’ hoed.
Hij vertelt wat onsamenhangende dingen over het programma van Cannes. En vraagt of iemand een tweedehands DS-autodeur te koop heeft.
12:15 Platenkeus van Jaap Knasterhuis: Diamanda Galas - Heauton Timoroumenos. Jacques wil dat Jaap zijn vliegticket weer inlevert.
17:05 Kloteplaat van Emile - Nieuwe platen vliegen om mijn oren: Prince - Dance On
21:00 Wat aten zij? Liesbeth List: aardappels, bloemkool met een dikkewillemsaus en een slavink, geen toetje. Verder wordt er nog wat over zangkwaliteit, gage en nieuwe plaat gebabbeld.
26:45 Wat aten zij? Jan Lenferink: zelfgetrokken groentensoep, spaghetti carbonara met ham, room en kruiden en een gebakken eitje en een oude Nuts toe.
31:15 Wat aten zij? Jacques resumeert.
31:55 Nieuwe platen vliegen om mijn oren: Jan O & De Zeven Dwergen - Oh Oh La La
33:45 Jan Vos heeft drie dames meegebracht: Wilhelmina, Etna en Jacqueline. De laatste twee maken ruzie over hun bloesinhoud. Ook Wilhelmina laat zich niet onbetuigd, zodat de heren met drie topless dames zitten te kijken. Het ontaardt in een kakafonie.
37:00 Dr.John - Traveling Mood.
38:00 De meisjes hebben zich inmiddels weer aangekleed. Wilhelmina kondigt ‘Steenslag’ aan uit de bundel ‘Hemelvaart’. Maar Jacqueline en Etna willen eerst iets zingen en niet voor elkaar wijken. Wilhelmina gaat boos naar de kantine. Jacques grijpt in.
39:20 Etna Vesuvia - Aardbeien En Champagne
42:00 Jacques: “Dankjewel Etna Vesuvia, en luisteraars, ze heeft dan wel een grote bek, maar ik verzeker joe, ook een hart van goud en een stem als een …” Jan: “… klok. En over klok gesproken, kunnen we meteen hierachteraan Kuttje even scheren, want de tijd vliegt.” Jacqueline wil ‘Lampje’ zingen. Maar er moet eerst een plaat worden gedraaid.
42:20 The Walkmen - Jump Jump
44:05 Jacqueline wil nog steeds ‘Lampje’ gaan zingen maar Wilhelmina dringt voor met haar hemelvaart-oudejaarsavondgedicht, begeleid door Jan op piano. Zodra ze klaar zijn wil de laatste meteen vertrekken naar Dronten. Maar eerst dan toch eindelijk:
45:35 Jacqueline van Brenthem - La La Lampje
48:15 Piscine. Jacques maant Falckenbosch tot spoed, maar de laatste doet zoals gebruikelijk  zijn onsamenhangende verhaal dat eindigt met een driftaanval.
51:30 Platenkeuze van Falckenbosch:  Claude Hopkins & His Orchestra - Chasing The Blues Away.
53:05 Colophon

Opmerkingen van Jacques Plafond
Over Prince: “Hij is langzaam gek aan het worden, de kleine.”
Als Lenferink vertelt dat hij eigenlijk de hele dag dooreet: “O, en joe gaat ook zo de hele dag door zo’n beetje naar de WC, niet een of twee keer per dag een flinke bout maar gewoon de hele dag een beetje van dat pruttelen.”

Discografie
Racey - Some Girls
Fatal Flowers - The Dance
Diamanda Galas - Heauton Timoroumenos
Prince - Dance On
Jan O & De Zeven Dwergen - Oh Oh La La
Dr.John - Traveling Mood
The Walkmen - Jump Jump
Claude Hopkins & His Orchestra - Chasing The Blues Away

Eigen liedproducties
Etna Vesuvia - Aardbeien En Champagne
Jacqueline van Brenthem - La La Lampje

Beluister Ronflonflon van 11 mei 1988:

2 Reacties op “Aflevering 188: 11 mei 1988”

  1. Maurits van Rijswijk zegt:

    Commentaar over Prince en de toplessdames, een heerlijke retroschaterlach. Dit kan nu nog zo op de radio, geniaal.

  2. RenéSmurf zegt:

    Eén van de weinige afleveringen zonder de eigen tune, zo zie je maar weer, niks is honderd procent zeker bij Ronflonflon, helemaal niks.

Laat een reactie achter

You must be logged in to post a comment.