Aflevering 186: 27 april 1988

186

Tengevolge van een telfout door Broekema met het draaiboek van de 169ste aflevering loopt de telling van de draaiboeken één achter.

Gasten:
- Drs. H.W.J. Kedde (spelling onzeker) (telefoon), secretaris van het Koninklijk Verbond van Nederlandse Baksteenfabrikanten voor de rubrieken sportfacetten en wie zullen we nu eens bellen.
 
Met onder meer en onder andere:
00:00 Sjef van Oekel - Juliana onze vorstin
03:30 Jingle Wat is er op de radio gevolgd door de jingle Ronflonflontune. Ronflonflon viert vandaag alvast Koninginnedag.
05:25 The Animals - I’m Crying
07:20 Jingle waarom draaien ze dat nou nooit eens. Dat kan Jacques Plafon wel vertellen, want deze plaat is namelijk tamelijk nieuw: Judy Cheeks - I Still Love You.
10:00 Jingle sportfacetten gevolgd door wie zullen we nu eens bellen: Aan de telefoon drs. H.W.J. Kedde van het Koninklijk Verbond van Nederlandse Baksteenfabrikanten. Vandaag aandacht voor de 36e nationale wedstrijd metselen met bakstenen, waar gestreden wordt om de zilveren troffel en fl. 100,=. Omdat het zo interessant is, stelt Jacques Plafond veel tijd beschikbaar om over dit onderwerp te spreken.
28:10 Een montage van baksteenplaten: The Jam - Bricks and Mortar / Elton John - Goodbye Yellow Brick Road / Pink Floyd - Another Brick in the Wall / The Commodores - Brick House.
29:30 Jan Vos en Wilhelmina Kuttje zitten klaar om hun voordracht te doen. Ze zijn echter te vroeg volgens het schema van Broekema en zullen even moeten wachten. Ze moeten zich aan het schema houden en anders kunnen ze vertrekken. Broekema gaat op een puddingbroodje zitten, die Jaap Knasterhuis bij wijze van grap op zijn stoel heeft gelegd. Broekema ontsteekt in woede, want zijn dure pantalon zit onder de smurrie. Jacques Plafond is bang dat Wilhelmina Kuttje vanmiddag een lied gaat zingen.
33:25 Remco Campert draagt voor het gedicht ‘driestrijd’ uit de bundel ‘Walburgense gedichten’ van Wilhelmina Kuttje.
37:00 Wilhelmina Kuttje - De ruiker
40:30 Colofon
41:50 Een cadeau van Ronflonflon aan de koningin: Wilhelmina Kuttje zingt het complete Wilhelmus (tenminste bijna).
55:29 Einde uitzending

Opmerkingen
- Bij The Animals - I’m Crying: ‘Dat betekent niet ik schreeuw, maar ik huil; maar hij (de zanger) schreeuwt wel, hij huilt niet, dat is weer het grappige daarvan; hij schreeuwt zeg maar dat hij huilt’.
-  Jacques Plafond werd in het gesprek met drs. H.W.J. Kedde van het Koninklijk Verbond van Nederlandse Baksteenfabrikanten even fel en plaatste een paar kritische opmerkingen. Even later zegt hij daarover: ‘Het is o zo makkelijk om gewoon maar een beetje te praten, wat leuk, wat fantastisch allemaal, maar ik heb toch gemeend dat ik hier even op in moest gaan. En u ziet maar wat u ermee doet. Ik heb het graag aangedragen. U draagt bakstenen aan, ik draag een ideetje aan’.
- Opmerkingen van Jacques Plafond in het gesprek met drs. H.W.J. Kedde: ‘Kan je van een metselsport spreken?’ / ‘de prijs is aan de kleine kant, blaas nog eens een beetje in de bus’ / ‘hartelijk dank voor al die baksteeninformatie’.
- Jacques Plafond: ‘Wat ben je toch altijd nieuwsgierig, Broekema’. A.J. Broekema: ‘Ja, mag ik misschien. Joe hebt zelf onlangs nog in een of ander interview beweerd dat nieuwsgierigheid een deugd is’.
- Over de grap van Jaap Knasterhuis met een puddingbroodje:
Jan Vos: ‘Wat een goed idee van Jaap Knasterhuis om een puddingbroodje op die veel te luxe fauteuil op zwenkwielen van Broekema te  plaatsen’.
Wilhelmina Kuttje: ‘O ja, en als ik er nou eens met mijn goeie goed in was gaan zitten?’
Jan Vos: ‘Dan was het een minder goed idee geweest, Wilhelmina’.
Jacques Plafond: ‘Hoe kan dat nou, het idee blijft toch hetzelfde, Jan, een puddingbroodje op een stoel’.

Beluister Ronflonflon van 27 april 1988:

Laat een reactie achter

You must be logged in to post a comment.