Aflevering 183: 6 april 1988

183Tengevolge van een telfout door Broekema met het draaiboek van de 169ste aflevering loopt de telling van de draaiboeken één achter.

Gasten:
- Patricia Grollé (telefoon), pr-medewerkster van het Uitvinderscentrum voor de rubriek wie zullen we nu eens bellen.
- Lizzy Sara May (telefoon), schrijfster, voor de rubriek wat aten zij.
- Karin Bloemen (telefoon), cabaretière, voor de rubriek wat aten zij.
  
Met onder meer en onder andere:
00:00 De uitzending begint met een commercial van het anti-bontcomité, die als leus heeft “bont past geen mens”. Daar zit volgens Jacques Plafond wel een kern van waarheid in, maar het rijmt niet. Daarom zou hij zeggen “bont past geen hond”.
00:55 Jingle Wat is er op de radio gevolgd door de jingle Ronflonflontune.
02:40 The Everly Brothers - Cathy’s Clown. Op de 6e april bijten The Everly Brothers het spits af. En zoals april doet wat hij wil, doet Jacques Plafond ook wat hij wil en zal hij vandaag niet de februari- en apriltelling van ‘84 opsommen.
04:30 Jingle Nieuwe platen vliegen om mijn oren: De Boegies - It’s Too Late.
07:05 Jingle Wat nu weer.
07:30 Jingle Wie zullen we nu eens bellen: Patricia Grollé van het Uitvinderscentrum. Een gesprek over hoe het Uitvinderscentrum uitvinders helpt bij het verwezenlijken van hun uitvindingen, over theebusjes met pletwieltjes en nog veel meer. En ook de vraag of er de laatste uren nog iets is uitgevonden. Het eindigt met de hoop dat Ronflonflon er toe bijdraagt dat de uitvindingen dáar komen.
14:30 Johnny Hates Jazz - The Cage.
16:15 Jingle De platenkeuze van Paul van Ostaijen: Ben Selvin Orchestra - Broadway Melody. Anneke Rol danst op de muziek in een schattig onderbroekje. Broekema moet oppassen dat hij niet op de platenspeler gaat zitten..
19:05 Jingle Piscine. Inspecteur Falckenbosch protesteert tegen het idee van minister Neelie Smit-Kroes om het Prins Clausplein af te breken om plaats te maken voor een rotonde met één rijstrook waarop iedereen voorrang heeft.
21:40 Jingle De platenkeuze van Inspecteur Falckenbosch: Johnny Jordaan - De saxofoon van ome Toon.
24:10 Anneke Rol verwittigt Jacques Plafond dat Wilhelmina Kuttje zo juist is gearriveerd en zit te wachten in de kantine tot ze wordt opgeroepen. Broekema heeft namelijk nieuwe regels opgesteld om een vlot verloop van de uitzending te garanderen. Die regels komen er op neer dat alle gasten pas in de studio mogen verschijnen als ze aan de beurt zijn. Natuurlijk is daar veel weerstand tegen, Jacques Plafond voorop, en loopt het uitzendschema juist flink uit de hand. Broekema windt zich enorm op. Als hij merkt dat de microfoons openstaan en daardoor zijn tirades en het geruzie uitgezonden worden, zet hij alle microfoons meteen dicht.
29:30 Stilte.
29:35 Pianomuziekje
30:45 Het programma wordt hervat. Er ging even iets mis t.g.v. een menselijke fout, maar alles is weer onder controle en in orde, aldus Anneke Rol.
32:00 Wilhelmina Kuttje zingt speciaal voor Remco Campert (”hoor je me, Remmie”) het lied Raadselachtigheden.
35:40 Jingle kloteplaat Emile: Was (Not Was) - Spy In The House Of Love.
40:00 Jingle wat aten zij. Aan de telefoon schrijfster Lizzie Sarah May.
45.00 Jingle wat aten zij. Aan de telefoon cabaretière Karin Bloemen.
48:00 Jingle wat aten zij. Resumé van de maaltijden van de twee gasten.
48:30 Jimmy Gilmer And The Fireballs - Sugar Shack.
50:15 Jingle Bredduvang. Jaap Knasterhuis geeft filmtips, gekleed in een jurk van aan elkaar geniete oude dameshoeden.
52:00 Jingle De platenkeuze van Jaap Knasterhuis: Konk - Love Attack.
54:00 Colofon
54:59 Einde uitzending

Opmerkingen
- Wilhelmina Kuttje moet wachten in de kantine tot zij opgeroepen wordt, maar wordt boos als dat naar haar zin te lang duurt: “Zeg, moet ik in die snertkantine wachten tot ik 1½ ons weeg? Waarom, wil ik nu weten, laat men mij maar gewoon in mijn sop gaarstomen, vet smoren, wachten voor lul in die schilferige kantine, wil ik nu weten.”
- Ruzie tussen Jacques Plafond en A.J. Broekema over de nieuwe regels die Broekema heeft opgesteld:
Plafond: “O, die lul heeft weer wat te zeiken. Tot iets anders is hij kennelijk niet in staat”.
Broekema: “Ik zal joe dat in dezelfde onparlementaire taal als joe meent te moeten uitslaan nog eens duidelijk zeggen Plafond! Degene, ongeacht wie, die het in zijn of haar gore kop haalt zich buiten de in mijn schema aangegeven momenten te bevinden in de buurt van enige openstaande microfoon, wordt op staande voeten ontslagen”.
Plafond: “Dan wens ik joe veel succes toe in joe volgende werkkring, Broekema”.
Broekema: “Wat! Wat!”.
Plafond: “Wordt er in ons schema van vandaag ook maar met een letter gerept over een uit te zenden bijdrage van ene A.J. Broekema zich noemende programmachef doch in feite maar gewoon een ordinaire producer?”
Anneke Rol: “Nee”.

Beluister Ronflonflon van 6 april 1988:

Laat een reactie achter

You must be logged in to post a comment.