Aflevering 146: 22 juli 1987

146

Datum 
537 februari 1986, 843 april 1985, 1025 oktober 1984

Gasten
Bertus Aafjes (schrijver/dichter, telefonisch, over zijn boeken)
00:00 Jacques Plafond and his Plafonnières - No Way Around That (Hark)
01:40 De radio, de radio - Tune
03:25 Three Dog Night - Mama Told Me (Not To Come). Broekema is er nog niet, Jacques is de draad van de apriltelling kwijt.
06:25 Waarom draaien ze dat nou nooit meer? - Nieuwe platen vliegen om mijn oren: Sammy Hagar - Boys Night Out. Er wordt echter eerst het verkeerde nummer gedraaid: Give To Live
09:00 Jacques is het niet eens met de gang van zaken en zet zelf de plaat af.
09:45 Uw briefkaart… - Wil joe ook joe brief… - De post, de post - Achterstallige post
12:05 Een kaart van Broekema, hij zit op Formentera. Is er nog wat op tv vanavond? Er wordt niet meer over Broekema gesproken. Een tip om een sok uit te trekken en een brief uit Balen.
14:30 Gary Puckett & The Union Gap - Young Girl (wordt eerst op verkeerd toerental opgezet). Intussen arriveert Knasterhuis.
17:50 Bredduvang. “Tot zover de filmrubriek want wegens zomer moeheid in, eh, ook kuiten van gelopen in zon.” Jaap geeft geen filmtip, Jacques dreigt Falckenbosch erbij te halen. Jaap heeft er echter geen zin in, al schaamt hij zich wel een beetje. Dus maar een oude filmtip ‘Down By Law’.
19:40 Platenkeus van Jaap Knasterhuis:  John Lurie - Please Come To My House. Jacques is zeer teleurgesteld over Jaaps gebrekkige voorbereiding. Hij gaat gekleed in een half gescheurd beddelaken en rare sandalen.
21:30 Wie zullen we nu weer eens bellen? Mevr. Aafjes, die voelt aankomen dat het voor Bertus is.
Jacques staat met zijn bek vol tanden, had niet verwacht dat hij Bertus aan de lijn zou krijgen.
Het is de tweede dag van de Vierdaagse, daarom moest Jacques aan Bertus’ Voetreis Naar Rome denken. Jacques oppert een paar titels voor nog te schrijven boeken: “Het Spoor Bijster” en “Hoe Heet Het In Godsnaam?”. Welk zinnig mens schrijft er nu gedichten? Ook over Wilhelmina Kuttje, die is opgenomen in Velp. Jacques is bijna permanent alleen aan het woord. Het gesprek leidt uiteindelijk naar Paul van Ostaijen.
34:00 Van het boekenfront - Platenkeus van Paul van Ostaijen: Curtis Fowlkes & The Jazz Passengers - Speedo. Intussen komt Teun Balk binnen. Als hij zijn bek houdt mag hij even een liedje zingen.
37:00 Teun Balk - Bekijk De Wereld Met Een Glimlach
39:50 Anneke deelt mede dat het goed gaat met Wilhelmina. Het is heel belangrijk dat ze volledig tot rust komt en van haar alcoholverslaving af komt. Er wordt geen adres van haar gegeven. Jan Vos is afwezig maar mevr. Gruisberg is er wel. Jaap vindt dat Anneke lekker ruikt naar zeep: “Eh, dat kunnen we van joe niet zeggen, hè, Knasje?”  Jaap: “Wel dan toch, Jaap zeggen want, en waar en liefde bloeit lastig en met te krappe broek aan en den lul plaats ruimten eist voor en, sorry, den die niet daar ook in broek zit ruimte en dan toch den stijven en ook piemel, wel, nu dan tip misschien, sorry, wel.” Anneke: “Ik geloof dat het maar beter is dat ik het allemaal maar niet gehoord heb, hè, meneer Knasterhuis?”
43:35 Omdat het goed gaat met Wilhelmina wordt een plaatje van haar gedraaid. De geheime feestjes van Wilhelmina Kuttje. Wilhelmina Kuttje - Bolero Picado
46:00 The Beach Boys - Pet Sounds, ook al voor Wilhelmina.
48:15 Telefoon gaat, Wilhelmina belt. Ze klinkt nogal verward: “Ik kom terug en neem brood mee.” Maar ze moet opleggen want er komt een witjas aan. Gegil en gekrijs aan de andere kant van de lijn, einde gesprek.
50:00 France Gall - Poupée de Cire, Poupée de Son.
51:15 Het Franse Chanson. - Long Play Indruk: Het album ‘Babacar’ van France Gall wordt snel even doorgenomen want er is nog maar weinig tijd: Papillon De Nuit - Dancing Brave - J’irai Ou Tu Iras Babacar - Ella, Elle L’a - Evidemment - La Chanson D’azima - Urgent D’attendre - C’est Bon Que Tu Sois La.
54:50 Colophon

Met ondermeer en onder andere

Opmerkingen van Jacques Plafond
Tegen Bertus Aafjes: “Vind joe mij erg brutaal nu? Maar ik heb een naam op te houden.”
Over zijn boek ‘In de Schone Helena’: “Bedoel joe dat letterlijk? Is daar sprake van enig erotisch getinte gedoe?”

Discografie
Three Dog Night - Mama Told Me (Not To Come)
Sammy Hagar - Give To Live
Sammy Hagar - Boys Night Out
Gary Puckett & The Union Gap - Young Girl
John Lurie - Please Come To My House
Curtis Fowlkes & The Jazz Passengers - Speedo
The Beach Boys - Pet Sounds
France Gall - Poupée de Cire, Poupée de Son
France Gall - Album ‘Babacar’ (LP-indruk): Papillon De Nuit - Dancing Brave - J’Irai Ou Tu Iras Babacar - Ella, Elle L’A - Evidemment - La Chanson D’Azima - Urgent D’Attendre - C’est Bon Que Tu Sois La

Eigen liedproducties
Jacques Plafond and his Plafonnières - No Way Around That
Teun Balk - Bekijk De Wereld Met Een Glimlach
Wilhelmina Kuttje - Bolero Picado

Beluister de uitzending van 22 juli 1987:

1 Reactie op “Aflevering 146: 22 juli 1987”

  1. Dejan den Hertog zegt:

    Mevrouw Gruisberg - Kloek wordt gespeeld door producent (bekend van Ischa Meijer) Leonie Smit…die inviel voor Willem Honijk ( Flip Romanov ) die op zijn beurt veel inviel voor A.J. Broekema……. (-:

Laat een reactie achter

You must be logged in to post a comment.