Aflevering 145: 15 juli 1987

145

Datum 
530 februari 1986, 836 april 1985, 1018 oktober 1984

Gasten
Johannes van Dam (eigenaar De Kookboekhandel, telefonisch, over eten en kookboeken)
Bernadette de Wit (uitgever, telefonisch, over het nieuwe blad Playgirl)

Met ondermeer en onder andere

00:00 Tom Erich - The Yellow Rose Of Texas / My Old Kentucky Home / Swanee River / The Old Folks At Home (Is er eigenlijk wat op tv vanavond 2x)
02:15 De radio, de radio - Tune
04:00 Johnny Thunder - Loop De Loop
06:15 Nieuwe platen vliegen om mijn oren: Grace Jones - I’m Not Perfect (Het is geen nieuwe plaat, maar de platenkeuze van Flip Romanov)
06:50 Waarom draaien ze dat nou nooit meer?
09:00 Wie zullen we nu weer eens bellen? De kookboekhandel, Johannes van Dam
11:00 Selected uitspraken: “Eten is het tot je nemen van voedsel” (Johannes van Dam). Waarom beginnen recepten altijd met ‘men neme’? Recept voor een zomersoepje, het wordt een dessertsoep.
18:15 The Newbeats - Bread And Butter
20:15 Intussen is Jaap hoorbaar binnengekomen. Bredduvang. Hij draagt een visgraatmotievige winterjas met een laag smurrie eroverheen gedrapeerd, waarvan Jacques het plaatsvervangend warm krijgt. Jaap heeft ook een soeprecept: “Vissoep, graten en dan jas koken in zomersoepje en uitbakken en ook lekker met water en knoflookteentje.”
22:15 Platenkeus van Jaap Knasterhuis: Millie - My Boy Lollipop
24:40 Oude koeden. Het wordt een ‘combikoe’: J.S. Bach door Wilhelm Kempff en de Swingle Singers tegelijk, “en dan doe ik daar zelf graag ook nog een schepje bovenop”.
27:05 Jacqueline van Benthem. Samen met Jan Vos gaat ze een liedje zingen. Hij houdt weer een onsamenhangend verhaal. Wilhelmina zit in Bulgarije, en Jacqueline zit volgende week bij de vierdaagsefeesten in Nijmegen. Uiteindelijk komt het liedje ervan: Jacqueline van Benthem - Echt Dat Je Zegt
36:35 Kloteplaat van Emile: Level 42 - To Be With You Again
38:00 Wie zullen we nu weer eens bellen? Kobus International, Bernadette de Wit, die net op een andere lijn in gesprek is. Jacques klaagt over het futloze muziekje dat hij tijdens het wachten moest aanhoren. “Greensleeves”, dat hij net luid aan het meezingen is als Bernadette aan de lijn komt. Hij wil weten hoe een maakster van een lesbisch blad kan overstappen naar een heteroblad (waarin weliswaar vooralsnog geen ‘pielen en lullen’ voorkomen).
45:45 The Hollies - Stop Stop Stop
48:30 De grote hoop. Tip van Jan Vos over dik zijn: “Elken pond gaat door den mond, maar daarna niet door den kont, onderweg blijft er een hoop hangen en die rommel nestelt zich overal in joe lichaam.” Een lange uiteenzetting over diëten volgt, maar eerst een plaatje. Want Jan heeft nog niet gegeten en gaat intussen even naar de kantine.
51:00 U2 - I Still Haven’t Found What I’m Looking For
52:10 Jan is weer terug, na het eten van drie gevulde koeken. Maar zonder zijn eigen tiptoepassing had hij “wel zeven of acht gevulde koeken gegeten, om nog maar te zwijgen van een glaasje bier erbij alsmede een paar Nutsen, een balletje gehakt en dan wel een machtige kop soep met een fonkelend plafond van vetkralen. Dat heb ik allemaal uit mijn toch nog wel een beetje dikke kop gelaten, en hoe komt dat zo?” Hij is eerst naar de WC gegaan om zes glazen leidingwater te drinken tot hij haast plofte. Vandaar dat hij maar drie koeken op kon. Kortom: “Drink water, veel water voordat joe begint met smikkelen.”
53:55 Bobby Vinton - Roses Are Red. Aandacht voor de pianist die zo zachtzinnig de toetsen beroert.
54:25 Colophon - Tune

Opmerkingen van Jacques Plafond

“Jaap zijn eigen knoflooktenen jubelen uit zijn opengewerkte sandalen.”

Discografie
Tom Erich - The Yellow Rose Of Texas / My Old Kentucky Home / Swanee River / The Old Folks At Home
Johnny Thunder - Loop De Loop
Grace Jones - I’m Not Perfect
The Newbeats - Bread And Butter
Level 42 - To Be With You Again
The Hollies - Stop Stop Stop
U2 - I Still Haven’t Found What I’m Looking For
Bobby Vinton - Roses Are Red

Eigen liedproducties
Jacqueline van Benthem - Echt Dat Je Zegt

Beluister de uitzending van 15 juli 1987:

Laat een reactie achter

You must be logged in to post a comment.