Aflevering 143: 1 juli 1987

143

Datum:
822 april 1985/487 februari 1986/997 oktober 1984 (802 april volgens Plafond)

Gasten:
uitgever Gerard Timmer (telefoon), Ernst Kamphuis (Ernesto) van Ivy Green (studio)

Met ondermeer en onder andere:
Hugues Aufray- Adieu monsieur le professeur, met interrupties van Kuttje en Knasterhuis.
5.35 Ray Stevens- In the mood. Plafond zingt mee. “Glenn Miller draait zich om in zijn urn.”
8.30 Nieuwe Platen. A-Ha- The living daylights, titelsong van “de zoveelste vervelende James Bond-film, dit keer opgesierd met Krabbé.”
11.00 Bredduvang. “Jaap, luisteraars, is gekleed in een apenpak, hoe is dat zo, waarom is dat?” Knasterhuis: “Eh wel en zomer niet alleen in hoofd maar ook warm en daartoe nu ook en beter geen kleding aan lijf dus, wel. Dus nu bloot, eh sorry en wel in vel van dier gestoken en toch dus gekleed.” P: “maar wel ook den piemel daar toch weer uitgehangen.” K: “Gedacht toen en van vakantie en ook weer naar Italië gaan maar niet en geen geld en dus spreekwoord beter verlegen dan en ook niet om verlegen, wel sorry.” Knasterhuis heeft een dame bij zich, genaamd Lena. Vos en Jacqueline komen ook binnen.
14.30 Lena Tenaglia- Peccato. K: “Jammer dus ook, wel.”
18.15 Kuttje, Jacqueline en Plafond in gesprek. Kuttje, Vos en Plafond- Het is niks.
23.30 Kuttje draagt voor ‘IJsblokjes’, uit de bundel ‘Kookpunt’.
24.30 Long Play Indruk. De lp ‘Philosophy of the World‘ van The Shaggs. “Je kan hier veel van zeggen, maar niet dat het overgeproduceerd is.”
29.40 Boekenfront. Gesprek met Gerard Timmer over het boekje dat naar Plafond’s hoofd is gegooid: ‘De laatste groet’. “Wat heb joe nog meer uitgegeven behalve dat misselijke boekje? (…) het is wel een hoop name-dropping als ik even meteen mag doorschieten.”
35.25 Kloteplaat. Chris Rea- Let’s dance.
37.45 Frans Chanson. Bill Ramsey- Pigalle.
40.00 Nieuwe Platen. Ernesto van Ivy Green in de studio. Ivy Green- Slide Machine. Tussendoor legt Plafond ook even uit dat er in plaats van Broekema, die er de brui aan heeft gegeven, een nieuwe medewerker is aangesteld: Flip Romanov.
49.35 De Grote Hoop. Tip van Jan Vos: Luister voor de verandering eens naar een tip van Jan Vos. Bijvoorbeeld: zit u ook wel eens met zo’n smerige natte keukenvloer, bijvoorbeeld doordat u de ijskast wilde ontdooien en al het smeltwater op de vloer is gestroomd? Lastig. Daarom tip. Twee keukenhulpjes ineen. Ontdooi de ijskast, en laat het smeltwater op de vloer lopen. Dweil nu de vloer en weg is die smerige vloer.
51.20 Knasterhuis- Beslagen ramen. Colofon.

Citaten:
Plafond: “Anneke, luisteraars, is kennelijk een beetje in de war, ze heeft evenwel een schitterende overgooier aan, en ik zou willen vragen Anneke, wie heeft die daar overheen gegooid?”

Beluister de uitzending van 1 juli 1987:

1 Reactie op “Aflevering 143: 1 juli 1987”

  1. Knaap jasterhuis zegt:

    De bespreking van de LP van The Shaggs is voor mijn het Ronflonflon-moment. Cd van The Shaggs bij fonotheek Rotterdam gehuurd en die is een echte aanrader. Dank voor de tip Jacques!

Laat een reactie achter

You must be logged in to post a comment.