Aflevering 139: 3 juni 1987

139Datum:
794 april 1985/459 februari 1986/969 oktober 1984 (774 april volgens Plafond)

Gasten:
muziekcriticus en tv-maker Hans Heg (telefoon)

Met ondermeer en onder andere:
Peer Gynt- Aase’s dood, in het kader van het Holland Festival. The Beatles- You know my name, van het album Rarities. (Waarom draaien ze dat nou nooit meer).
10.15 Nieuwe platen vliegen om mijn oren: Brimstone- Do that to me one more time. Plafond laat al meeblèrend zijn ongenoegen blijken.
12.40 Gesprek met Hans Heg over de programmering van het Holland Festival.
21.25 Rita Corita- Koffie, Frank Zappa & The Mothers of invention- Weasels ripped my flesh, Rita Corita- Morgen ga ik op dieet.
24.25 Bredduvang. “Jaap is gekleed dit maal in een visgraatmotievige winterjas die hij in verband met de aanhoudende koude maar weer eens uit zijn wintercollectie heeft opgeduikeld en in plaats van knopen heeft hij de jas gesloten met dotjes tegelkit versterkt met een nietje.” Knasterhuis: “Stilte en nu keus ook dan toch.” Vijf seconden stilte. P: “Dit is vast de stilte, en dan nu graag de keus.” David Bowie en Mick Jagger- Dancing in the street. K: “In het kader van revival David Bowie misschien ook Mick Jagger dan toch ook ook revived uit graf opgestaan met lelijke uitgebarsten kop en alles d’rop en d’raan en niet en bijna dood maar samen dan toch nog zingen en swingen dat het een vieze, driftige en ook smerige aard is, piep, sorry platenkeus.” Martha Reeves and the Vandellas- Dancing in the street.
31.05 Kuttje, Vos, Balk en Plafond. Teun Balk- De fiets is weer in. Kuttje had willen voordragen ‘De Klos’, uit de bundel ‘Gazon’.
39.50 Kloteplaat: David Bowie- Shining Star.
40.45 Piscine. Falckenbosch: “Laatst riep hoofdinspectrice van der Wel, met haar achter aangedreven klapkuiten en haar slappe opklap-onderkin en dito bil onlangs tegen ons manschappen op het bureau: ‘en nu dat verkeer eens regelen, en make it snappy’,  beweerde het mens … niemand die ons zo durft toe te blaffen, met haar nooit gestoomde kniekousen in de dichtgebakken knieholtes … ‘Make it whoopee, het woord zegt het al’ riep ik brutalerwijs terug, is dat niet met de vleselijke lust daarbij, of ook wel naaien of neuken genoemd.” Platenkeus: Frank Sinatra- Makin’ whoopee. Dan Anneke Grönloh- Hij kan niet vrijen.
45.45 De Grote Hoop. Tip van Jan Vos: Als de titel van mijn rubriek ergens op zijn plaats is, dan is het vandaag wel. Het betreft faeces. Bekleed eerst de binnenzijde van de pot met een laagje wc-papier, en joe laat geen spoor achter.
48.20 Frans Chanson. Julien Clerc- Helene.
50.55 De Post. Don & Dewey- Little Sally Walker. Colofon.

Citaten:
Plafond: tegen Hans Heg: “Zou joe zo vriendelijk willen zijn dit gesprek even voor mij af te ronden?”
Kuttje: “Ik ben even niet gedisponeerd, Jan. Ik weet het niet meer. Ik vind alles zo zinloos. Ik bedoel, waar span joe joe eigenlijk joe hele leven voor in?”

Beluister Ronflonflon van 3 juni 1987:

Laat een reactie achter

You must be logged in to post a comment.