Aflevering 138: 27 mei 1987 - Live vanuit Maastricht

138

Datum:
787 april 1985/452 februari 1986/962 oktober 1984 (767 april volgens Plafond)

Live-Uitzending vanuit het Gymnasion te Maastricht

Gasten:
Jacques Giesen, directeur van de toneelacademie te Sittard (zaal), Daan Prevoo, redacteur van popmagazine ‘Phil’ (zaal), G.J.H. Peters, wethouder Grondzaken, verkeer en milieu Maastricht (zaal) en dichter Wiel Kusters (zaal)

Met ondermeer en onder andere:
Opkomst Plafond, Anneke, Knasterhuis, Falckenbosch, Broekema en Vos. Plafond- Don’t you realize.
9.10 Opkomst Kuttje, Balk en Jacqueline.
11.45 Theaterpraat. Gesprek met Jacques Giesen. Zijn Selected Uitspraak: “Kijk, er is één ding waar ik niet van hou, en dat is slecht toneel.” Walter Nita- Mad men’s discoteque.
17.25 Wij geven het Woord aan Daan Prevoort over de popsituatie in Maastricht. Rub a Dub Dub- Last night en The Clan- Who’s exactly, twee finalisten van de wedstrijd ‘Nu of nooit’.  
21.15 De Geheime Feestjes-jingle. Kuttje draagt voor ‘Zo veel bruggehoofden’ uit de bundel ‘Zo veel bruggehoofden’. Daarna draagt Jacqueline dit gedicht nog een keer veel gezelliger voor. Kuttje is boos.
25.40 Balk en Vesuvia zingen De fiets is weer in. Plafond raast dat je een ventiel niet kunt vullen.
29.10 G.J.H. Peters, wethouder Grondzaken, verkeer en milieu. P: “Wat moet dat met die winkeltjes op de Servaas-brug … Joe kunt antwoord geven op iets wat ik vraag en anders dan is daar eh, de, eh, een mooie lamp.” Deze kwestie ook in het kader van Oude Koeden. Ian and the Blockheads- Hit me.
35.15 Etna Vesuvia- Los Lobos en Etna Vesuvia met Jaap Knasterhuis- Op weg (live).
41.10 Van het Boekenfront. Gesprek met Wiel Kusters. “Wat is dichten?” Kusters: “Iets dichtmaken zou ik zeggen.”
44.00 Platenkeuze Ostaijen: Gene Austin- Ramona.
45.20 Piscine. Falckenbosch- Protestlied Maastricht.
47.30 De Grote Hoop. Tip van Jan Vos: Hoe om te gaan met moderne elektronische apparatuur in het huishouden. Bind een ballon aan joe afstandsbediening, dan raakt ie niet meer kwijt.
50.35 de Weduwe van Beurden komt even langs. Colofon, na enige seconden al afgebroken.

Citaten:  
Knasterhuis: “Wel, ik dan Jaap Knasterhuis meteen en dan ook van wal steken en nog kantje filmtip … en ook leuke meisjes ontmoet want waartoe in Hema leuke rooms-katholieke onderbroekjes voor gekocht en ook reiskosten geld Broekema want gelift en ook in Duisburg uitge, maar toen weer terug en omdat nu al weer in knop gestorven paardenkastanje uitgebloeid Bredduvang en wel, waar blijft jingle.”
Kuttje: “Zou joe er misschien rekening mee willen houden, Jacques, dat het A. heel aardig van mij is dat ik A. na, gezien mijn ervaringen aldaar te Rotterdam, nog wil komen, B. ik eigenlijk vanmiddag helemaal niet eens kon komen en dat ik B. A. niet wens te worden onderbroken als ik eenmaal bezig ben met de declamatie van mijn gedicht, B. er overal…”

Beluister Ronflonflon van 27 mei 1987:

2 Reacties op “Aflevering 138: 27 mei 1987 - Live vanuit Maastricht”

  1. John Maas zegt:

    Ik, als Roermondenaar, zat destijds, uiteraard zou ik bijna willen zeggen; maar nu heb ik het al gezegd, ook in de zaal.
    Erg grappig en interessant om te zien toendertijd, maar is toch magischer dat radio, radio blijft.
    Je eigen fantasie van de ‘gespeelde’ figuren blijft eindeloos beter!

  2. Erik Hermans zegt:

    Ik ben destijds samen met een vriend naar de live uitzending geweest (we waren beide grote fans, en probeerden geen uitzending te missen). De voorstelling was bijzonder boeiend om te zien, de interaktie en hele mise-en-scene was zoals het ook de radio klonk, inclusief (maar niet beperkt tot) het vliegende vinyl bij de Kloteplaat!

    Voor mij het best omschreven als geordende chaos…

Laat een reactie achter

You must be logged in to post a comment.