Aflevering 120: 21 januari 1987

120

661 april 1985/326 februari 1986

Gasten:
acteurs Lieneke Le Roux en Kenneth Herdigein (studio)

Met ondermeer en onder andere:
Plafond over de maand Onzalicum, waarmee is gestopt wegens wansucces. Er wordt echter nu begonnen met marsdag: maandag, dinsdag, marsdag, woensdag; acht dagen in de week. Dave Dee, Dozy, Beaky, Mick en Tich- Zabadak.
6.50 Nieuwe Platen: Sugar Minott- It’s all in the game. Plafond schreeuwt in de microfoon.
10.00 Kuttje, Merel en Jan Vos en Plafond al ruziënd in gesprek. Miriam Makeba- Pata Pata.
16.55 Nieuwe Platen: Fatal Flowers- White mustang.
19.30 Kuttje draagt voor: ‘Het gedrocht’, uit de bundel ‘Het gedrocht’.
21.00 Merel Vos en Kuttje ruziën nog wat verder. Merel Vos zingt No more water bij de wijn.
27.45 The Commodores- Fire girl. De Post. Een brief van Johanna E. Stein van pijpclub Broekema en een schilderij ‘De Rimbim’ van Michiel in den Bosch. C. van der Jas heeft rare ideeën over de fluitpartij in Chicago- Prelude to aire. Dan Chicago- Questions 67 & 68, in het kader van Waarom draaien ze dat nou nooit meer.
36.45 Kloteplaat: UB 40- Rat in mi kitchen.
39.50 Theaterpraat: Lieneke Le Roux en Kenneth Herdigein in de studio, over ‘Altijd wat’ van Wim T. Schippers, gespeeld door het Werktheater. Plafond herinnert aan een Selected Uitspraak van Schippers: “Het toneelspel van het Werktheater is samen te vatten met twee woorden: ‘Erg hè?’” Verder gaat vanavond ‘Een bijzonder prettig vergezicht’ van Paul Haenen in première.
48.30 Bredduvang. “Jaap is voor de gelegenheid gekleed in worstvelletjes. En die worstvelletjes heeft ie aan een soort vliegertouw geregen en het geheel weer met een festonsteek vastgehecht.” K: “en ook lul daarbuiten biemelen, eh bimmelen” P: “Nou ja, dat kan wel zijn, maar daaroverheen heeft hij weer een 2K-zwembroek, dus het is niet zo ernstig als joe misschien dacht.” K: “Want gepeld mandarijntje en altijd afgevraagd waarvan toch geur … want net als mandarijntjes pellen en dan binnenste eten en bewaren.” Filmtip: ‘Round Midnight’. K: “Film rond jazze.” Platenkeus: Round Midnight- Thelonious Monk- Rhythm-a-ning. Colofon.

Beluister Ronflonflon van 21 januari 1987:

Laat een reactie achter

You must be logged in to post a comment.