Aflevering 117: 31 december 1986

117

640 april 1985/305 februari 1986

Gasten:
zangeres Anneke Grönloh (telefoon) en zangeres/actrice Karin Bloemen (telefoon)

Met ondermeer en onder andere:
Zijdelings. Anneke, Kuttje, Elsje de Wit, Jacqueline, de weduwe van Beurden, hoofdinspectrice van der Wel, Teun Balk, Jan Vos, Etna Vesuvia en Plafond in gesprek. De dames Zijdelings zingen een nieuwjaarswens.
7.40 Nieuwe Platen: Kim Wilde- You keep me hangin’ on.
10.30 Bredduvang. “Knasterhuis gekleed in een nieuwe brui, trui breid, gebruid”, aldus Knasterhuis, die een nieuwe trui heeft, gebreid door Eveline Hak. Filmtip top tien: ‘Rumble Fish’. Platenkeus van het jaar: Knasterhuis- Corrienola. K: “terugblik met ook blik.”
16.45 De Grote Hoop. Tip van Jan Vos voor uw administratie. Maak weekmozaïeken van al uw bonnetjes op A4-papier. Kopieer deze, en donder de originele bonnetjes in schoenendozen om een scheidingswandje te bouwen. En wist joe dat joe een velletje papier niet meer dan zeven keer kunt opvouwen? Geloof joe het niet? Probeert het maar eens.
20.40 Colofon. De Ronflonflontune, Fanclub-jingle en verkeersinfo-jingle.
25.55 Etna Vesuvia, Jan Vos en Plafond in gesprek. Vos en Vesuvia gaan morgen optreden in Bukbuk te Heiloo. Plafond heet de luisteraars welkom. Onzalicum daar komt hij straks op terug. The Shirelles- Tonight’s the night.
30.45 Etna Vesuvia en Plafond- Vesuvia meets Plafond. Etna misbruikt Jacques om Vos jaloers te maken. Na enig nagepraat heeft Plafond er weer genoeg van. Opnieuw Colofon. Broekema maant Plafond tot doorgaan, Plafond pleit voor variabele uitzendtijden.
39.35 De Post. Kobus GN Appelscha gaat ‘Memories are made of this’ coveren (zie afl. 111). Plafond- Kenida Koda. Dit lied is het beste van het jaar volgens de redactie.
42.50 Plafond belt Anneke Grönloh in het kader van Selected uitspraken. De vraag is: hoe ziet zij de toekomst van de popmuziek. Haar uitspraak: “Ik zie popmuziek als een reactie op de maatschappij en daarom denk ik dat popmuziek er altijd zal zijn.”
45.10 Kloteplaat: The Kinks- How are you.
48.25 Selected Uitspraken: Karin Bloemen aan de lijn. P: “Hoe zie joe de toekomst van het televisiespelletje?” Bloemen: “Hartstikke enig omdat ík het doe.”
50.00 Perry Como- The shadow of your smile (P: “De schaduw op het zeil”) en De Chico’s- ’s Avonds als het kampvuur brandt (1972), snel gevolgd door Rosemary Clooney- Pennies from heaven. (”Rennies from heaven”) Dan Otis Redding- These arms of mine.

Beluister Ronflonflon van 31 december 1986:

4 Reacties op “Aflevering 117: 31 december 1986”

 1. Bij Ronflonflon weet je het natuurlijk nooit zeker, maar het lijkt er op dat deze aflevering niet goed is gemonteerd.
  De tune zit middenin, maarliefst twee colofons (20:30 (de echte) en 35:30 (nep)), waardoor het monteren waarschijnlijk door verwarring fout is gegaan), om 34:50 van het programma wordt gesproken dat er iets leuks gaat komen van de samenwerkende vrouwen van Ronflonflon (terwijl dat er inmiddels geheel aan het begin van het programma al is geweest) en de colofon spreekt over o.a. Anneke Grönloh, terwijl die (in de hier weergegeven opname) pas later ten tonele verschijnt, (aan de telefoon weliswaar, maar toch).

  Citaat Jan Vos 25:55:
  Ja hoor, hier ben ik al, compleet, met m’n halve orkestje!

 2. Nienke Feis zegt:

  Beste Frits, Ik heb de montageaantekeningen erbij gehaald, maar de boel zit toch echt aan elkaar geplakt zoals de maestro het gedacht heeft.

 3. Volgens de montage aantekening (althans de fotokopie hierboven), staat de colofon aan het eind genoteerd.
  In de opname die hier te beluisteren en te downloaden is, is de colofon al te horen op 20:30.
  De ruzie met Broekema rond een te vroeg uitgezonden colofon klinkt om 34:50, maar dat is dus een sketch.

  En Kim Wilde klinkt al om 08:00, terwijl die op de montage aantekening aan het eind staat…
  Waarmee ik niks zeggen wil maar ik bedoel maar.

 4. Renesmurf zegt:

  Ik vind het geniaal, de uitzending op de laatste dag van 1986 zaaide in 2011 nog verwarring, en anno 2012 geniet ik daar weer van.

Laat een reactie achter

You must be logged in to post a comment.