Aflevering 115: 17 december 1986

115

626 april 1985/291 februari 1986

Gasten:
Koen Wostyn van krant ‘de Morgen’ (telefoon), commandant de Duitse (telefoon) en presentatrice Dieuwertje Blok (telefoon)

Met ondermeer en onder andere:
Black and White- Ay-Ay Olga. Ronflonflontune in canon. The Chantelles- Glad to be back.
7.15 Nieuwe Platen: Pointer Sisters- Gold Mine. Achterstallige Post. Brieven van Jan Brouwer, Jacqueline Scheermeijer en Annemarieke Blecher.
10.55 De Krant van Gisteren. De Belgische krant ‘de Morgen’ heeft moeilijkheden. Plafond belt daarover Koen Wostyn, ook over de benefietnacht van de poëzie in Gent. (GentGant)
19.35 Louis Neefs- Ik heb zorgen en Kamagurka- De pijn van het zijn. Meer Post.
24.15 Kuttje, Vos en Plafond in gesprek over Etna Vesuvia en de uitdrukking ‘in je wiek geschoten zijn’. Kuttje draagt voor: ‘Een bril in de morgen’, uit de bundel ‘Het Brillenhuis’.
29.20 Sam Cooke- Bring it on home to me en Otis Redding- Lucille.
33.45 Piscine. Plafond doet een straaljager na op de plopkap van de microfoon. Falckenbosch: “van der Wel houdt zich bezig met haar nietsontziende hangkin onderkaakgezwel bij wijze van vlag op modderschuit om zogeheten nachtelijke alcoholcontroles uit te voeren langs de openbare en ook rijksweg.” Plafond heeft een idee: bouw in de auto een installatie in die beïnvloed wordt door alcoholwalm waardoor men dan eenvoudig niet kán rijden. Platenkeus: Marche des Parachutistes.
39.50 Plafond belt met commandant de Duitse over parachutisten. Hoe komt het dat Belgische parachutisten zo beroemd zijn? P: “Hoe verloopt zo’n training…als iemand parachutist wil worden of moet worden wordt iemand dan zo gewoon uit een vliegtuig geduwd?…wordt het steeds hoger, eerst uit een raam gooien en dan uit een flatgebouw en dan een vliegtuigje wat nog een beetje laag vliegt?”
43.25 Kloteplaat: Genesis- Land of Confusion.
46.10 Plafond belt Dieuwertje Blok (P: “Dieuwer”) over de VARA waar zij is weggegaan en schooltelevisie. “Ben joe ook in beeld dan met joe in de warre haar? Dat is toch wel een aardige gimmick hè, die is behoorlijk aangeslagen…kan joe niet een beetje uit de school klappen?(…)joe kan wel over de KRO nu uitgebreid klappen” Frans Chanson: Charles Aznavour- Sur ma vie. Colofon.

Citaten:
Plafond: “Ja maar luister nou toch eens lieve jongen, onee, dat kan ik zo niet zeggen”, “Weet je wat ik doe, ik laat joe even aan het woord, dat is misschien wel zo, ik word er ook een beetje moe van, dus dat komt dan goed uit”, “Nee hoor, die slag is jou, joe”

Beluister Ronflonflon van 17 december 1986:

1 Reactie op “Aflevering 115: 17 december 1986”

  1. Het bewijst maar weer eens dat Plafond geweldige ideeën had.

    Zo spreekt hij rond 38.30 over een verplichte installatie die in elke automobiel gemaakt zou moeten worden, die zodanig functioneert, dat men de auto niet kan starten als men dronken is.
    Dus dat de walm automatisch het hele mechanisme stopt.
    Dan kán men eenvoudigweg niet rijden als men een slok op heeft, dus zal men het drinken wel laten!

    Het nu bekende alcoholslot

Laat een reactie achter

You must be logged in to post a comment.