Aflevering 112: 26 november 1986

112

605 april 1985/270 februari 1986
 
Met ondermeer en onder andere:
Sandy Nelson- Let there be drums en The Seekers- The carnaval is over. Prijsvraag: wie heeft dit nummer onlangs gecovered?
10.35 Bredduvang. Jaap Knasterhuis over een nieuw herenverband dat hij opgestuurd heeft gekregen. Maar volgens Plafond heeft Jaap alleen last van flatulentie en verder niet. Filmtip: ‘Down by Law’ van Jim Jarmusch, met daarin muziek van Tom Waits. “een zwartwit geheel film en ook leuk”. Tom Waits- Down, down, down.
18.00 Kloteplaat: The Bangles- Walk like an Egyptian.
20.00 Piscine/De Krant van Gisteren. Falckenbosch: “Nellie Smit-Kroes, die net als onze hoofdinspectrice van der Wel een stem heeft als een aftandse stoomfluit of een leeglopende ballon op zijn of haar retour. Zij, Smit en ook Kroes dus, heeft voorgesteld de belasting op benzine-accijns te verhogen, teneinde samen met twee handen op één buik van de minister van milieu Niepels de rijtuigenbelasting te verlagen. (…)Spreken wij van belasting verhagen, of is het ineens verlogen?” Nieuwe rubriek en jingle: Platenkeuze van Falckenbosch. Falckenbosch- Hiertegen Protest.
28.45 Bruce Springsteen- Badlands.
31.00 Boekenfront. Plafond belt Gerard Stigter alias K. Schippers, maar die is niet in dit hotel. De receptioniste luistert naar Plafond’s spellingsoefeningen. Plafond had hem willen spreken over zijn boekje ‘De berg en de steenfabriek’ en vertelt er het een en ander over.
37.11 Nieuwe Platen: Human League- I need your loving. Dan Teun Balk- Hier is Teun Balk.
44.15 Kuttje draagt opnieuw voor: ‘Van node’, uit de bundle ‘Nooddruft’, begeleid door Jan Vos. Oude Koeden: The Cadets- Stranded in the jungle.
50.30 De Grote Hoop. Tip van Jan Vos: Een recept uit het boekje van Merel Vos: kerstpannekoeken met stroop. Ga naar de winkel, koop een pak pannenkoekenmix en volg de aanwijzingen op. Lekker! Ojee, de stroop vergeten te kopen, maar nu geen tijd meer. Op 1 januari 1987 treedt Vos op met Etna Vesuvia in Bukbuk te Heiloo. Colofon. Dit was een keurige aflevering, Plafond heeft zijn best gedaan, maar op de valreep wordt het toch nog een chaos.

Beluister Ronflonflon van 26 november 1986:

1 Reactie op “Aflevering 112: 26 november 1986”

  1. De aflevering waarin voor het eerst ‘Hiertegen protest’ van inspecteur Falckenbosch te horen is.
    In latere afleveringen nog vaker te horen met andere, ijzersterke teksten.
    (vanaf 25:25)

Laat een reactie achter

You must be logged in to post a comment.