Aflevering 111: 19 november 1986

111

598 april 1985/263 februari 1986

Gasten:
Cabaretière Brigitte Kaandorp (studio), schrijver Johnny van Doorn (telefoon) en John Serkei en Miranda Jongeling van theater Het Hof (telefoon)

Met ondermeer en onder andere:
De Grote Hoop: tip van Jan Vos: Gebruik de restjes van joe zeeptablet in een zeepklopper voor de afwas. Jan Vos- Oh, oh, oh wat een karwei. Vos moppert omdat hij naar Oudenbosch moet maar moet blijven voor Kuttje.
6.20 Lonnie Mack- Wham. Ruzie tussen Broekema en Plafond over de Ronflonflon-tune, die volgens Broekema helemaal aan het begin van het programma moet en niet nu pas.
11.14 De Post. Dean Martin- Memories are made of this. Kobus GN Appelscha moet dit nummer coveren volgens Plafond. Een brief van Valentijn Sessink over Michiel van Weemelden.
16.35 Kloteplaat: Madness- (Waiting for) the ghost train.
19.30 Nieuwe Platen: Brigitte Kaandorp-  Sonja van Veen. Kaandorp (”1.60 op pumps”) verschijnt ook in de studio in het kader van Theaterpraat. Een gesprek over haar vermeende affaire met Hugo Brandt Corstius en haar optredens. Kaandorp plukt teveel aan haar ukulele en Plafond vernielt deze in woede, waarna zij haar agenda voorleest. Kaandorp- Blijf altijd bij mij.
32.15 De Post. Fantastique- Mama told me, gedraaid voor Eduard Bardoel.
34.35 Teun Balk in de studio. “Dat is alweer lang geleden dat ik hier m’n ontslag nam…” P: “kreeg” Balk: “nam!” P: “kreeg!” enzovoort. Hij laat wat van z’n oude liedjes horen en brengt een nieuw liedje ten gehore, met een tekst van Plafond zelf: Hier is Teun Balk. Kuttje, Vos, Balk en Plafond kibbelen.
41.25 Kuttje draagt voor: ‘Van node’, uit de bundle ‘Nooddruft’.
44.00 Nieuwe Platen: Fatal Flowers- Good enough.
44.35 Van het Boekenfront. Johnny van Doorn (Johnny de Selfkicker) over zijn boekje ‘Langzame Wals’. Over Kellendonk, zijn vader en dansen met kruimeldief en Chopin. Van Doorn speelt ook een stukje Chopin. Vladimir Horowitz- Abschiedswalzer, in het kader van Waarom draaien ze dat nou nooit meer.
52.00 Theaterpraat. Gesprek met John Serkei en Miranda Jongeling van theater Het Hof over het toneelstuk ‘Wat de butler zag’. Colofon.

Citaten:
Plafond: “Zo, ik vind dat ik dat heel aardig aan mekaar geluld heb, lang niet gek”

Beluister Ronflonflon van 19 november 1986:

1 Reactie op “Aflevering 111: 19 november 1986”

Laat een reactie achter

You must be logged in to post a comment.