Aflevering 109: 5 november 1986

109

584 april 1985/249 februari 1986

Gasten:
eindredacteur Martin Rep van de Volkskrant (telefoon), tv-maker Willem Ekkel (studio) en Ko van den Bosch van theatergroep Alex d’Electrique (telefoon)

Met ondermeer en onder andere:
Europäische Militärmärsche- March des ersten infanterieregiments. “Dit programma staat in het teken van liefde en geluk.” Trini Lopez- Shame and scandal in the family. (vraag: wie zong dit oorspronkelijk?) en Elvis Costello- I hope you’re happy now.
7.10 De Krant van Gisteren. De Volkskrant: ‘Eenzijdig werk aan beeldschermen is ongezond’. P: “Dus je zou eigenlijk af en toe ook eens aan de andere kant van het beeldscherm moeten gaan zitten.” Plafond belt Martin Rep van de Volkskrant over het koppen maken. Wordt de kop aangepast aan de ruimte of andersom?
14.35 Ria van Raalte en Plafond- Liefde en geluk.
17.50 Kloteplaat: David Bowie- When the wind blows. (eerst per abuis de verkeerde kant)
20.10 Willem Ekkel in de studio over de Okee-tour. P: “Hoe krijg je het allemaal voor elkaar, wat een drukte, ga dan maar gauw weg dan.”
23.00 Bredduvang. “Jaap Knasterhuis is vanmiddag gekleed in, ja hoe zal ik het noemen, de oudere luisteraars onder ons kennen misschien wel die plastic tafelkleden die vroeger over het gewone tafelkleed werden gelegd.” Knasterhuis: “Nu wonen in container en geen huis meer, oude bioscoop uitgebrand, omgevallen en petroleumkacheltje toen en ook lucifer, en wel toen uit oude bioscoop gezet wegens brand en nu container gehuurd en handig…overal parkeren zonder muntje dan ook in gleuf stoppen want niet bon, en ook geen wiel voor klem eh klem voor wiel eh niet.” Filmtip: ‘Down and Out in Beverly Hill’. “Veel plezier en lachen in zwembaden en andere flauwekul amerikaans”. Platenkeus: Little Richard- Great gosh a’mighty en Max Woisky- Je bent nog niet gelukkig met een mooie vrouw.
29.25 P: “…komt hier plompverloren Etna Vesuvia binnenkachelen.” Een discussie over de woorden plomp, plompverloren, kachel, kachelen en kaggelen. “Ah, Jan Vos komt nu opdraven!” Verder over binnenwippen en aanzetten. Etna Vesuvia zingt Herfstontbijt.
34.50 Long Play Indruk: de lp Blood and Chocolate van Elvis Costello. Plafond dut even weg.
40.10 Jacqueline van Benthem met Jan Vos in de studio. Ze zingt If  you like it.
43.35 Theaterpraat. Gesprek met Ko van den Bosch over theatergroep Alex d’Electrique en hun stuk ‘Schokland’ gespeeld in Frascati. Het is geen cabaret maar absurde comedy.
49.20 Junior Walker & The All Stars- Riding high on love.
50.30 De Grote Hoop. Tip van Jan Vos: Bespaar water door op de wc niet elke keer door te spoelen. Verder tips voor waterzuinig afwassen. Gebruik de resten van het zeepvrij afwassen voor een heerlijk gekruide basissoep en laat de afdroogdoek het vuile werk doen. Colofon.

Beluister Ronflonflon van 5 november 1986:

1 Reactie op “Aflevering 109: 5 november 1986”

  1. Martin Rep zegt:

    Hilarisch om mijzelf terug te horen in gesprek met de grote Wim T. Ik ben een grote radiocarrière misgelopen.

Laat een reactie achter

You must be logged in to post a comment.