Aflevering 102: 17 september 1986

102

535 april 1985/200 februari 1986

Gasten:
Wim T. Schippers (telefoon)

Met ondermeer en onder andere:
Jaap Knasterhuis- De Vulpen. “Dit programma is geheel gewijd aan September.” Earth Wind and Fire- September en Carole King- It might as well rain until september.
13.10 De Post. Nieuwe Platen: Nu Shooz- Point of no return.
19.20 Piscine. Falckenbosch: “September, de zevende maand van het jaar, waarin de midlife-crisis, de overgang der dames gaat opspelen, zodat nu ook mijn hoofdinspectrice van der Wel, met haar blafkut, in de greep daarvan is geraakt(…)waartegen proest…protest”. Jo Stafford- September in the rain en Harry Belafonte- Try to remember. P: “Zoals zoet bitter wordt als men het nog zoeter probeert te maken dan het al is, zo wordt mooi lelijk als men het nog mooier probeert te maken dan het was. Harry Belafonte.” De Karakieten- Koppig.
28.55 Kuttje, Vos, Anneke, Knasterhuis en Plafond in gesprek. Vos en Knasterhuis gaan een lied componeren voor Monique van de Ven voor de Nederlandse Filmdagen. Knasterhuis: “Ven nog in pen”. Jacqueline van Benthem komt ook binnen: “Dag lieve jannemannepannetje vossebeestje van me, met je heerlijke rummeldebummeldehoeps!”. Kuttje zingt Herfst. Dan The Platters- September in the rain.
36.55 De Krant van Gisteren/ Theaterpraat. Plafond belt met Wim T. Schippers over zijn toneelstuk ‘Going to the Dogs’, dat 19 en 20 september speelt. P: “Waar staat die T. voor?” De T. staat voor Theodoor. Wim stelde ooit grapsgewijs bij een interview de eis dat hij Wim T. Schippers genoemd werd à la Willem O. Duys. Dit grapje blijft hem nu achtervolgen.
44.00 Shirley Temple- How much is that doggie in the window en The Kingsmen- Louie, Louie. P: “September, een maand van niks.”
49.10 Colofon. Oude Koeden: Händel- Hallelujah. Plafond zing-schreeuwt mee.

Beluister Ronflonflon van 17 september1986:

5 Reacties op “Aflevering 102: 17 september 1986”

 1. Michiel zegt:

  Is aflevering 102 de enige aflevering waarin Plafond een interview heeft met Wim T. Schippers? Ik meen me nog te herinneren dat zo’n interview eindigde in een fikse ruzie tussen Schippers en Plafond. Ik heb deze aflevering nog niet kunnen beluisteren, maar dit blijkt niet uit de beschrijving.

 2. Volgens mij is dit de enige aflevering dat Jacques Plafond een interview heeft met Wim T. Schippers.

  Wat ik mij nog herinner is dat een tijdje eerder de Vara dinsdags op 3FM (toen nog Hilversum 3 geheten), een imitatie rubriek had (ik dacht bij Felix Meurders tussen 12:00 en 14:00 uur, de voorloper van de Steen en Been show(?)).
  Er was toen een gast die Wim T. Schippers verdomd goed na kon doen (je hoorde vrijwel niet dat het Wim T. níet was).
  Het zou me niks verbazen als het Ronflonflon team later samen met deze persoon een sketch heeft opgezet voor Ronflonflon aflevering 102.
  (Maar hou me ten goede, ik kán er naast zitten).

 3. herman zegt:

  Wim T.Schippers is eerder telefonisch geinterviewd in ronflonflon,dat weet ik zeker.
  Welke aflevering of waarover weet ik niet meer.

  • Telkens als ik in bad ga luister ik relaxed naar een aflevering van Ronflonflon.
   Ben begonnen bij aflevering 1, ben nu gekomen bij aflevering 102.
   Wim T.Schippers is NIET eerder geïnterviewd door Jacques Plafond, dat weet ik zeker ( :) ).

 4. Maurits van Rijswijk zegt:

  En op de tafel van 7 valt weer niets te beleven,
  zo mooi!

Laat een reactie achter

You must be logged in to post a comment.