Aflevering 30: 1 mei 1985

30

in deze uitzending o.a.:
-Wilhelmina Kuttje zingt: De Rimbim;
-Wie zal Jacques Plafond nu weer eens bellen, Plafond in gesprek met Francis Bouwman, directrice van de Stichting Nederlandse Top40, over het systeem van de hitparade en waarom Ronflonflon niet meetelt voor de playlist. Ze hangt op, want wil niet dat dit in de uitzending wordt besproken;
-de rubriek: Wie zal Jacques Plafond nu weer eens bellen, Plafond probeert in contact te komen met Lex Harding van Veronica, maar wordt  niet doorverbonden.
-luisteraarspost, behandeld door Jacques Plafond;
-gesproken brief van Wilhelmina Kuttje vanuit IJsland, met gedicht ‘Weerwil’, in de studio op de piano begeleid door Jan Vos;
-Plafond in gesprek met een kirrende Jacqueline van Benthem (kleedt zich uit en heeft geen onderbroek aan) en Jan Vos;
-filemelding;
-vervolg gesprek met Jacqueline van Benthem o.a. over ‘De Rimbim’ , gezongen door Wilhelmina Kuttje, en de hitparade. Van Benthem zingt  Upseda Rimbim;
-de rubriek ‘Nieuwe platen’, met ‘Walls come tumbling down’ van The Style Council;
-de rubriek: Wie zal Jacques Plafond nu weer eens bellen, Plafond probeert in contact te komen met Lex Harding van Veronica om te praten over waarom Ronflonflon is uitgesloten van de playlist van de hitparade. Plafond in gesprek met persvoorlichtster Anne Daalder over hoe de hitparade werkt.
-de filmrubriek met Jaap Knasterhuis, de platenkeus en de filmkeus van Jaap Knasterhuis.
- Plafond onthult en passant dat hij de trompetsolo in het lied “Juliana” van Sjef van Oekel gespeeld heeft.
- In deze aflevering wordt gestart met de zogeheten ‘Apriltelling’: 31 april in dit geval.
- Verkeersinfo van Mark van Amstel (ca. 28.00). Van Amstel spreekt Plafond twee keer aan met “Wim”, waarop Plafond hem aanspreekt met “Kees”.
- Michiel Weemelden wordt genoemd door Jacqueline.

Beluister de uitzending van 1 mei 1985

1 Reactie op “Aflevering 30: 1 mei 1985”

  1. Rene zegt:

    Eén van de beste uitzendingen, Jacques Plafond op en top! Van het begin tot het eind, startend met die vertrouwde Cor Galis stem, alles lijkt in het honderd te lopen deze uitzending, maar als je goed luistert is het zo knap in elkaar gezet.

    Hilarische telefoongesprekken, Jacques Plafond is niet voor 1 gat te vangen.haha! :D Hij was z’n tijd ver vooruit en een verademing tussen al het hit geweld op Hilversum 3. Bedankt voor het online zetten van al deze afleveringen. Echt uniek!

Laat een reactie achter

You must be logged in to post a comment.