Aflevering 29: 24 april 1985

28In deze uitzending:

Gasten
Acteur en directeur van Stadsschouwburg Amsterdam Berend Boudewijn (telefoon)

Met ondermeer en onder andere
Plafond vertelt over het Radio Freedom Festival in Tilburg en Amsterdam. Daarna een tirade over hoe vreselijk het is “hoe Sjef van Oekel nu onder het juk van de Vara onder z’n eigen naam Dolf Brouwers opereert”. Verder over Donna Summer en van Oekel’s Discohoek. Ook over ‘Toppunten’.
12.30 Bredduvang in het bezemhok. Over het genre ‘koeienfilm’. Een nieuwe jingle!: filmtip. De film “Repo Man”.
20.13 De Godvergeten Charlie Parker. Vervolgens Kuttje, Plafond en Jan Vos in gesprek.
29.40 verkeersinfo van meneer Langenberg, waarna de Post: o.a een brief van Jacqueline van Benthem uit Kopenhagen. Platenkeus: ‘Waar moet dat heen’ van Barend Servet. Kuttje kondigt aan dat ze bezig is met een roman. Plafond: “Och jezus”. Verschillende straten in Rochelte komen aan de orde.
37.10 Nieuwe Platen; de groep ‘Think Big’. Jan Vos wil serieus genomen worden door de officiële muziekwereld met het schrijven van een heuse symfonie. Kuttje en Vos brengen een ‘klankstemmenbeeld’ ten gehore: een soort persiflage op moderne muziek, met o.a allerlei soorten gekrijs en gemauw van Kuttje.
44.00 Gesprek met Berend Boudewijn over een Rembrandt die men wil kopen voor het Rijksmuseum. Verder over Brinkman, theezakjes en Starfighters. Plafond: “Dat is ook sterk dat ik u aan de telefoon krijg, want ik bel u net”. “ik ben eerlijk gezegd vergeten wat ik u ook weer wou vragen, heeft joe enig idee?”, “wordt een beetje zeikgesprek hè zo”, “Ik wou u het volgende vragen….Hoe….eh nee, laat ik even anders beginnen….eh, Wat…..nee…eeh, Vind joe dat…eeh…zoiets, hè?”.
50.10 Over Borat (radioprogramma op dinsdag).

Citaten Plafond
“Nou even rustig Plafond, dat is geen doen zo”, “Komt allemaal wel goed, hè?”, “Knasterhuis, die nu weer weggevoerd wordt”, “Fijn zo.”, “Och heden, Wilhelmina Kuttje, reeds”. Knasterhuis: “O, ik had me nog niet helemaal bereid”, “de winderige stroom van mijn voortrazende gedachten en muizenissen die onder hun stroden zomerhoed beklijven”. Kuttje: “Vind joe echt dat ik zo’n dikke reet heb?”, “het is heel interessant en heel belangwekkend, namelijk”.

Beluister Ronflonflon van 24 april 1985:

2 Reacties op “Aflevering 29: 24 april 1985”

  1. Koos Schouten zegt:

    Oh wat verrukkelijk om dat weer terug te kunnen horen.
    Heb Knasterhuis en Wilhelmina kuttje erg gemist op de radio.
    Enorm bedankt VPRO.
    Koos Schouten

  2. Adriaan zegt:

    Schitterend! Geweldig dat alle afleveringen van dit geniale programma weer zijn te beluisteren! Dank aan de VPRO en aan allen die oude afleveringen opnamen en afstonden zodat iedereen ze weer kan beluisteren.

Laat een reactie achter

You must be logged in to post a comment.