Aflevering 22: 6 maart 1985

Gasten
Presentatrice Nelleke van der Krogt van de Avro (telefoon), Ernst-Jan Kamphuis van popgroep Ivy Green (studio)

Met ondermeer en onder andere
De Godvergeten Elvis Presley, de Post (radiorijm: postliedjes) en een nieuwe jingle: “Wil joe ook joe brief of briefkaart behandeld horen…”, want Plafond gaat de brievenrubriek anders opzetten. Brief van Kuttje, die niet wil terugkeren bij Ronflonflon en benaderd is door de Avro. Vervolgens een gesprek met Nelleke van der Krogt, om het bericht van Kuttje te verifieren. Van der Krogt: “Ik weet van niets!”. Plafond: “U heeft een leuke typische Avro-stem”. Plafond meldt ook dat Knasterhuis is gevlucht uit het ziekenhuis en zoek is.
22.10 wederwaardigheden rondom Eddie Cochran.
27.30 Knasterhuis komt in pyama de studio binnen. Bredduvang o.a over ‘Brazil’. Knasterhuis start onder protest van Plafond een nieuwe rubriek (platenkeus, inclusief nieuwe jingle), met The Contortions.
39.00 “een gloednieuwe herkenningstune, een kenmelodie noemen de Belgen dat”: Jacqueline van Benthem’s nieuwe jingle. Zij zingt een liedje met haar “vrind” Michiel Weemelden (Clous van Mechelen). Jan Vos is boos.
48.30 Nieuwe platen. Gesprek met Ernst Kamphuis van Ivy Green.
Colophon. “Ik had Nico Scheepmaker nog moeten bellen!”. Tot slot Cor Galis.
In deze aflevering zijn drie nieuwe jingles voor het eerst: Wil joe ook joe brief of briefkaart behandeld horen…, Jacqueline van Benthem en Platenkeus van Jaap Knasterhuis.

Citaten
Plafond: “Ik hoop wel dat die goeie bui een beetje over gaat”, “wij doen vanmiddag aan radiorijm, moet u maar eens opletten”, “ik word een beetje gruizig van deze muziek”, “En….klaar.”, “Maak me toch niet ongelukkig ermee”, “Het gesprek neemt nu een onaangename wending.”, “Knasterhuis ligt hier ook nog steeds”. Knasterhuis: “ook niet van heb ik jou ergens, uh, daar”, “meneer Plafond, even de mond gesloten”.

Discografie
‘Return to Sender’- Elvis Presley, ‘Wat kan mij nu nog gebeuren’- Sjef van Oekel (10.40), ‘Please Mister Postman’- The Beatles(19.45), ‘Just like Eddie’- Heinz, ‘Telstar’- The Tornados (23.10), ‘Contort Yourself’- The Contortions, ‘Little Angel’-Eddie Cochran (34.00), ‘The Turning Point’- Ivy Green (48.45)

Eigen liedproducties
‘If I lose my stick I must have a shy for it /If you like it’- van Benthem/Weemelden (van
Mechelen) (46.05)

Beluister de uitzending van 6 maart 1985:

1 Reactie op “Aflevering 22: 6 maart 1985”

 1. Dejan den Hertog zegt:

  Plafond heeft last van een goede bui ondanks dat hij steeds door pluggers wordt lastiggevallen.

  Plafond legt uit dat het niet mogelijk is om álle post te behandelen.

  Nieuwe jingle: ‘ Wil joe ook joe brief of briefkaart behandelt horen worden (…) ‘ …..

  Kuttje schrijft Plafond dat ze voortaan bij de AVRO werkt. Plafond bélt met de AVRO om te controleren of dat echt zo is. Het blijkt niet helemaal duidelijk te zijn.

  Jaap Knasterhuis is uit het Toon Hermans ziekenhuis te Rochelte ontsnapt en heeft zijn pyjama nog aan terwijl hij BREDDUVANG doet. Plafond maakt zich zorgen over Jaap zijn gedrag.

  Nieuwe jingle: ‘ De platenkeuze van Jaap Knasterhuis’…….

  Jan Vos, Jacques Plafond en Jacqueline van Benthem nemen de nieuwe jingle : ‘ Jacqueline van Benthem’ op.

  Het vriendje van Jacqueline ‘ Michiel’ heeft een liedje geschreven wat als gevolg heeft dat Jan Vos zich gepasseerd voelt. Maar Jacqueline en haar vriendje Michiel zingen toch : ‘ If you can’t take a joke’ ………….

  Verder heeft Plafond op het einde van het programma, op de valreep zogezegd, een bandje in de studio die hij aan de tand voelt.

Laat een reactie achter

You must be logged in to post a comment.