Aflevering 18: 6 februari 1985

Het draaiboek van deze uitzending is niet bewaard.

Met ondermeer en onder andere:
Colophon. Plafond legt uit dat hij niet nu al Colophon kan behandelen. Vervolgens de post en nieuwe platen (Blue Murder en Roberto Q and the Boppers). Na kritiek dat hij de brieven te vlug behandelt, leest hij er één heel langzaam “in het kader van zendtijdvermorsing”. Dan: “De Godvergeten Marilyn Monroe…die voor de verandering niet dood is”.
13.40 Over Fuchs, die directeur van het Stedelijk Museum zou zijn geworden. Plafond wil gaan bellen, maar de telefoon is stuk. Over Carte de Sejour: “Dit is een groep die als een bom zal inslaan hedenmiddag…dat hoor je niet bij Blomberg”.
20.15 Kuttje komt binnen. Zij wil de ruzie van vorige week bijleggen. Plafond: “Zand erover? Nou, dat komt dan goed uit want ik wou er deze keer geen gras over laten groeien”. Als Jan Vos binnen komt legt hij uit waarom hij bandjes met geheime feestjes heeft opgestuurd. Kuttje: ik was “…geschrokken…nou ja, god eh…onthutst of zoiets dergelijks”. Vos heeft per ongeluk over zo’n bandje opgenomen; dit wordt gedraaid. Het is Jacqueline van Benthem, die hier haar debuut maakt. Zij nemen het lied ‘O, je bent m’n één en m’n al’ door, onder gekir van Jacqueline en diverse handtastelijkheden van Jan Vos.
34.10 Kuttje is boos. Jacqueline is haar nichtje, die 14 is volgens Kuttje.
38.25 Kuttje draagt voor: “Zitten in een dichte Mist” uit de herfst van 1967.
43.10 Jaap Knasterhuis met Bredduvang. Over ‘Flesh and Blood’ van Paul Verhoeven en ‘De Aanslag’. Knasterhuis wil een gedicht voordragen. Plafond wil dit niet hebben, maar Knasterhuis stelt voor dat Plafond hem aan de piano begeleidt. Aldus geschiedt, met het gedicht “Muizenissen”.
50.40 vervolg van de rubriek “de Godvergeten”. Er klinkt een Nederlandse versie van ‘I wanna be loved by you’, gezongen door … ? Dit lied is gemaakt ter gelegenheid van het 25-jarig jubileum van het filmblad ‘Skoop’, aldus Plafond.
Afkondiging Plafond onder de Ronflonflontune. “Precies omgedraaid” dus. Dan Cor Galis.

Citaten:  
Plafond: “ik hou op met dat joe trouwens”, “U ligt nog wel bij Jan Vos, maar niet meer dwars”, “Vliegen er nog meer nieuwe platen om mijn oren of was dit het zo’n beetje”, “ik ben eigenlijk tegen plaatjes draaien op de radio”, “Helemaal horen dit plaatje? Ook weer wat overdreven”, “een afrekeningslipje wel te verstaan”, “ik word hier zo moe van”. Ober: “een dubbele whisky voor die man, voor die man van Plafond”. Vos: “waar ik naartoe wil? Ik ben hier toch”.

Discografie:
‘Into the light’-Blue Murder (5.40), ‘Not a Hippie Anymore’ - Roberto Q and the Boppers (15.15), ‘Sounefir’ - Carte de Sejour (16.50), ‘Let’s Twist Again’- Chubby Checker (35.35)

Eigen liedproducties:
‘Awake, my darling Nina’- Plafond (8.55), ‘O, je bent m’n één en m’n al’ - Vos/van Benthem (28.25),  ‘I wanna be loved by you’- Fay Lovsky’ (50.40)

Beluister Ronflonflon van 6 februari1985:

1 Reactie op “Aflevering 18: 6 februari 1985”

  1. Dejan den Hertog zegt:

    Begint met de ‘Colophon’ jingle.
    Wilhelmina heeft het over haar uitbarsting van vorige week waar ze spijt van heeft.

    Jan Vos heeft een bandje meegenomen waarop te horen is hoe hij Jacqueline van Benthem pianolessen geeft. Kuttje is woest omdat ze in Jacqueline Van Benthem haar jonge nichtje herkent die misbruik maakt van Jan Vos om beroemd te worden.

    Uiteindelijk draagt Willie toch haar gedicht voor.

    Plafond heeft het met Jan Vos om ook eens líedjes te gaan zingen met Kuttje, Vos en zichzelf in Ronflonflon. Gevolgd door de RFF - tune.

    Jaap Knasterhuis komt binnen met zijn hoedje en heeft last van zijn ‘hernia’ en draagt een gedicht voor begeleid door Jacques Plafond.

Laat een reactie achter

You must be logged in to post a comment.