Aflevering 286: 28 maart 1990

286Tengevolge van een telfout door Broekema met het draaiboek van de 169ste aflevering loopt de telling van de draaiboeken één achter.

Gasten:
- Helga Ruebsamen (telefoon), schrijfster, gast voor de rubriek van het boekenfront en wat aten zij.
- Adriaan van der Have (studio), galeriehouder, heeft zichzelf uitgenodigd.
- Jaap Witzenhauser (telefoon), directeur van First Blossom, belt uit eigen beweging.
  
Met onder meer en onder andere
00:00 Jan Vos - Hersenschimmen Rimbim
02:50 Jingle wat is er op de radio gevolgd door de jingle Ronflonflontune.
04:30 Jingle fama est: de roddelrubriek van Jacques Plafond. Hij verspreidt beschuldigingen die niet zijn waar te maken, zoals het gerucht dat ABN en AMRO gaan samenwerken. Jacques Plafond beseft overigens dat hij hier wel wat laat mee komt.
06:15 The Crew Cuts - Sh Boom (’En onder dit fantastische muziekje kan joe alvast beginnen met het verspreiden van die zo juist in de ether geslingerde geruchten’).
09:10 Jingle nieuwe platen vliegen om mijn oren: Nick Cave - The Ship Song.
11:50 Jingle Bredduvang: Jaap Knasterhuis gaat alles vertellen over de Oscars die weer zijn uitgedeeld, gekleed in allerlei verschillende materialen bij elkaar geregen met een slap koord (’maar Jaap is niet op het slappe koord nu bezig, Jaap is op een strak koord aan het dansen met zijn filmrubriek’).
13:40 Jingle platenkeuze van Jaap Knasterhuis: Jaap Kansterhuis - Wel en ook.
17:50 Jingle waar is het Franse chanson gebleven: Guesch Patti - L’homme au tablier vert.
20:00 Jingle van het boekenfront gevolgd door de jingle wie zullen we nu eens bellen: Jacques Plafond in gesprek met Helga Ruebsamen o.a. over haar boek ‘Op Scheveningen’.
27:15 Jingle wat aten zij: Helga Ruebsamen vertelt ook wat zij gisteravond heeft gegeten.
29:50 Jingle wat aten zij: Resumé.
30:25 Jingle kloteplaat Emile: The Beat - Ranking Full Stop.
33:05 Jingle grote hoop: Jan Vos gaat zijn tiprubriek hervatten, maar weet nog niet hoe. Jacqueline van Benthem en Anneke Rol staan ondertussen te popelen om te ‘backvocalen’ bij een lied van Jan Vos. Het verloop is chaotisch, waarbij Jan Vos het hoogste woord heeft. Jacques Plafond wil orde scheppen maar verliest de grip en moet zelfs zijn eigenwijze kop houden. Uiteindelijk bepaalt Jan Vos dat hij eerst een tip geeft (’om de grote hoopdraad weer op te pakken’) en dat ze daarna een lied zingen.
35:25 Jingle grote hoop. De tip van Jan Vos, opgevangen in café ‘t Ouwe Lulleke te Rochelten, luidt: ‘Tobt u weleens met koude voeten. Geen nood, probeer dit eens. Strooi rijkelijk dan wel met kwistige hand cayennepeper in sok of schoen. Niet vragen hoe het werkt, gewoon maar doen. Vraag niet hoe het kan, maar profiteer ervan’.   
37:20 Jan Vos - Mijn agenda
41:20 Er komt een meneer binnen en die zet allemaal schilderijen neer. Hij verontschuldigt zich dat hij zo maar komt binnenvallen. Hij heeft de schilderijen meegenomen om aandacht te vragen voor een manifestatie. Op de radio doen ze niks, op de tv niet, en nu wil hij het bij Ronflonflon proberen. Jacques Plafond vraagt hem wat de luisteraars eraan hebben om schilderijen voor de microfoon te laten zien. Maar hij krijgt toch de kans om te vertellen wie hij is en wat hij komt doen. Hij is Adriaan van der Have van galerie Torch en promoot de manifestatie First Blossom, die hij samen met Jaap Witzenhausen heeft georganiseerd.
45:45 Le Mystere des Voix Bulgares - Young Girl Is Coming.
46:40 Jingle Solo: Ineke Vrucht presenteert haar rubriek met prijsvraag.
49:20 Aan de telefoon is Jaap Witzenhausen, directeur van First Blossom. De informatie die Adriaan van der Have over manifestatie First Blossom heeft gegeven, klopte niet en dat wil hij rechtzetten.
50:20 Colofon
51:52 Einde uitzending

Opmerkingen
- Jacques Plafond bedankt Helga Ruebsamen voor het gesprek: ‘Wij houden joe scherp in de gaten, niet om joe hinderlijk te volgen maar omdat we waarachtig geïnteresseerd zijn in joe volgende boek’.
- Jacques Plafond verzucht als hij de grip op het programma verliest: ‘Waarom is het mij, na bijna zes jaar onafgebroken wekelijks een uurtje in de lucht te zijn, nog steeds niet vergund om eens een goed gestroomlijnd ordelijk verlopend radioprogramma te presenteren’.

Beluister Ronflonflon van 28 maart 1990:

Laat een reactie achter

You must be logged in to post a comment.