Het Wim T. Schippers Genootschap

Geplaatst op 12 april 2010 door Nienke Feis

Het Nederlands Wim T. Schippers Genootschap

  

fanzine-schippers-cover1Informatie over het Genootschap

Het genoot­schap heeft zich als doel gesteld om zoveel moge­lijk aan­dacht te geven aan de activiteiten van en rond Wim T. Schippers.                                          

Fanzine v.h. Ronflonflon (1990 t/m 1998)

In 1990 verscheen het eerste nummer van het fanzine ‘v.h. Ronflonflon’. De naam is ontleend aan het gelijknamige radioprogramma dat door de VPRO werd uitgezonden van 1984 tot 1991. Van het fanzine zijn vijfentwintig nummers verschenen. Voor de cover heeft de bekende striptekenaar Dik Bruynesteyn een zeer geslaagde portrettekening van Wim T. Schippers beschikbaar gesteld. Het fanzine is voorzien van het ‘Broekema-keur’ (A.J. Broekema was de producer van het legendarische radioprogramma Ronflonflon met Jacques Plafond).
Het fanzine is bij de Koninklijke Bibliotheek te Den Haag als seriële publicatie geregistreerd onder de titel: ‘v.h. Ronflonflon’ met ISSN-nummer 1387-3156. Het fanzine werd aan bijna 400 leden Toegezonden.

Wim T. Schippersberichten uit de samenleving

Deze berichten verschijnen vanaf 2004 en worden regelmatig/onregelmatig per e-mail aan belangstellenden verzonden. 

Het Nederlands Wim T. Schippers Genootschap

Henk en Hans Bom
e-mail: henk.n.bom@gmail.com

Wim T. Schippers genootschap bij Zaanradio

Henk en Hans Bom van het Wim T. Schippers genootschap waren donderdag 9 december 2010 te gast bij Zaanradio. Edwin Kleiss sprak met ze, o.a. over het voltooien van de Ronflonflon site.
Beluister deze uitzending:

Zaanradio

 

rff_fanclubbladJOE,

een blad over het geval Wim T. Schippers

Naast bovengenoemd Wim T. Schippers Genootschap is er rond 1986 nog een andere fanclub geweest. Zij gaven een blaadje uit, waarvan het tweede nr. onlangs opdook in de archieven. In dit nummer o.a. een beschrijving van hoe Ronflonflon werd gemaakt, en een exclusief interview met de Opa en Oma van Jacques Plafond.

rffuitzendingopa_oma_plafond

5 Reacties op “Het Wim T. Schippers Genootschap”

 1. Rose zegt:

  Wat leuk het fanclub blaadje wat Paul en ik hebben uitgegeven. Thuis nog wel ergens het 1e blaadje die uiteindelijk werd geprint bij de VPRO.
  Kan ik met scannen hier ergens heensturen?

  Gr. Rose

 2. Henk N. Bom zegt:

  Hoi Rose,

  Hoeveel keer hebben Paul en jij het blad Joe uitgegeven?

  Groet,
  Henk

 3. martijn schriek zegt:

  Leuk dit weer eens te zien. Jammer dat ik van niks wist.
  Groet
  Martijn

 4. martijn schriek zegt:

  Ps
  Het eerste blad heette Jacques Plafond en is van 1985. De fanclub begon in Maarssen. Ik heb nr 1 en 2 van 1985 nog liggen.Het tweede jaar heette het Joe
  Mei 86 en heb ik ook nog. Hierna raakte ik de draad kwijt en heette het blad Ronflonflon en wim t schippers fanculbblaadje, (geen datum) gemaakt in Rotterdam. Aldus het derde reservewiel aan deze wagen.

 5. peepmans zegt:

  Ik was op zooek naar h.windt toen ik plotseling
  joe tegenwam.Samen met w.kutje en de rest (en dan reken ik m.biesheuvel voor het gemak ook even mee) raakten precies de goede snaar op de houten gitaar,mijn nederige komplimenten,bij dezer.

  groeten een fan

Laat een reactie achter

You must be logged in to post a comment.