Welkom!

Geplaatst op 13 november 2009 door VPRO Digitaal

Welkom op de archiefsite van Ronflonflon!

Ronflonflon groepRonflonflon met Jacques Plafond was een wekelijks programma met 100% gesproken woord en 100% muziek van Wim T. Schippers, met veel (vaak eigen) muziek en jingles, waaraan werd meegewerkt door Clous van Mechelen, Janine van Elzakker, Jan Vermaas, Rogier Proper en vele anderen.

Ronflonflon werd uitgezonden op woensdagmiddag via de zender Hilversum 3. De eerste uitzending was op 10 oktober 1984, de laatste op 30  januari 1991.

In totaal zijn er 330 uitzendingen geweest. De VPRO heeft er 286 bewaard, deels op band, deels op geluidscassette van de Publieksservice van de VPRO. Inmiddels is de site compleet dankzij fans en luisteraars die hun opnamen ter beschikking stelden aan deze site. Hulde!!!

Vele fans hebben geholpen met het beschrijven van  de inhoud van al deze programma’s. Dankzij hun werk is nu gemakkelijk terug te vinden wie wanneer te gast was. Nogmaals hartelijk dank aan alle beschrijvers voor al het werk dat zij hebben verzet!
Vanzelfsprekend zijn wijzigingen, aanvullingen, plaatjes en opmerkingen nog steeds welkom.

Klik hier om naar de afleveringen te gaan.

De aflevering die je zoekt vind je gemakkelijk door het gewenste afleveringsnummer in te tikken, plus dubbele punt, dus bijvoorbeeld “  100: ” .  Veel plezier.

Nieuw:

- 22 april 2014: Een oproep van John Maas!

- Wanneer werden welke liedjes uitgezonden?
(Met dank aan Theo de Grood, februari 2011)

- Selected uitspraken, klik hier (met nog veel meer bijzondere overzichten hier te vinden.
(Met dank aan Theo de Grood)

Nog weer nieuwer nieuws

(toegevoegd op 25 november 2014)

Schippers even terug op radio in een extra Ronflonflon

Claudia de Breij gaat stoppen met haar uitzendingen op 3FM. Haar laatste 3 uitzendingen worden speciale uitzendingen waarin ze terugkijkt legendarische radioprogramma’s uit het verleden. Op vrijdag 5 december 2014 zijn Wim T. Schippers en Janine van Elsakker te gast in een speciale hommage aan zijn legendarische programma “Ronflonflon”.

(toegevoegd op 6 januari 2011)

Laatste nieuws: De site is compleet !!!

Met een groot verhaal in Vrije Geluiden wordt in 1988 het vierjarig bestaan gevierd van Ronflonflon

De krant van gisteren:ronflonflon-in-de-vpro-gids
De Limburger
Brabants dagblad
Het parool
AD
Caribiana Bulletin
Weekkrant
Gelderlander
Dagblad van het Noorden
Archiefforum
Broadcast Magazine
Lunch (NCRV-radio 24-11-2010, na ca. 3′)
Wim T. Schippers Genootschap bij Zaanradio op donderdag 9 december 2010
Kill Your Darlings

e.v.a.

(bijgewerkt op 23 november 2010)

Op vrijdag 19 november 2010 werd de laatste ontbrekende aflevering toegestuurd: aflevering 10 van 12 december 1984.
De opname is afkomstig van Frank Groeneveld, fan van het eerste uur, die de opname via het Wim T. Schippersgenootschap aan de VPRO deed toekomen. Op de vraag waarom hij al in een zo vroeg stadium opnamen maakte van Ronflonflon antwoordde hij het volgende:  

Ronflonflon heb ik beluisterd vanaf aflevering 2  en bij 3 dacht ik dit is  uniek en besloot ik om ze vanaf de week daarop (afl. 4) te gaan opnemen. Ik nam ze eerst op C 90 op en na verloop op C 120 af en toe miste ik ook wel eens een uitzending maar dit gebeurde echter niet vaak. Gelukkig zijn ze nu allemaal via de site te beluisteren.
Vriendelijke groet,   Frank Groeneveld.

Nu is de site klaar.

OUD NIEUWS

John Maas, RFF fan van bijna het eerste  uur, blijkt op 8 april 1987 zijn cassetterecorder aangezet te hebben. Het resultaat: Ronflonflon van 8 april 1987 . Nu ontbreekt dus maar één aflevering.

(bijgewerkt op 22 juni 2010)

Bij Leo Mol uit Renesse (Zld) is aflevering 15 van 16 januari 1985 opgedoken. Deze aflevering is nu in opmerkelijk goede kwaliteit  te beluisteren (De opnames zijn gemaakt in Renesse (Zld) via een draadantenne, dus geen kabel. De gebruikte apparatuur: Philips tuner ah 103, Philips versterker ah 302 en Akai cassettedeck CS-M3. De gebruikte tapes zijn van Fuji en Philips).
Nog twee afleveringen ontbreken.

(bijgewerkt op 3 juni 2010)

Dankzij Theo de Grood en Lies Schrier is er nu een compleet verzicht van alle Kloteplaten van Emile, of ga naar de bijzondere pagina’s.

(bijgewerkt op 28 mei 2010)

Dankzij Ronflonflon-fan David Naaraat is de aflevering van 10 december 1986 aan de collectie toegevoegd. Nu ontbreken er dus nog 3 (drie!!). Wie heeft die toevallig opgenomen??
Reacties graag naar: radioarchief@vpro.nl.

(bijgewerkt op 3 mei 2010)

alle bewaarde afleveringen zijn nu beschreven, en de site is nu dus KLAAR!
Aanvullingen en verbeteringen zijn vanzelfsprekend van harte welkom.

SCHIPPERS OP CD

Onlangs zijn Cd-boxen verschenen met compilaties van radiowerk van Schippers.
Deel 1 van deze reeks Radiopraktijken, getiteld Vroege Vlagen bevat 3 Cd’s met een overzicht van het vroege radiowerk (1973-1984) van Wim T. Schippers, met o.a. het radiodebuut van Jacques Plafond, hoorspelen en hertaalde tophits door Harko Wind.
Deel 2 van deze reeks Radiopraktijken, heet Flarden uit Ronflonflon en bevat 3 Cd’s, met hoogtepunten uit ‘Ronflonflon avec Jacques Plafond’ en de 45 allerleukste Ronflonflon liedjes.

Ronflonflon-opname op Radiolanddag in Paradiso:

Dankzij de oplettende RFF fan Guus Schenkelaars weten we dat op zondag 24 september 1989 op de Radiolanddag in Paradiso een uitzending van RFF is opgenomen. Deze Radiolanddag werd georganiseerd door het Genootschap van Vrienden van het Medium Radio. Je kunt deze opname hier beluisteren. Deze Ronflonflon is uitgezonden op de woensdag erop, dus op 27 september 1989, en dan is het aflevering 260. En dat klopt ook met het bijgevoegde draaiboek.