Noorderlicht

Geplaatst op 21 augustus 2008 door Redactie

De redactie van Noorderlicht geeft u de laatste stand van zaken in de wetenschap van hersenonderzoek tot astrofysica. Ook aandacht voor fundamenteel onderzoek en de eventuele gevolgen die dat heeft voor het dagelijkse leven.

2 Reacties op “Noorderlicht”

 1. museumLAB zegt:

  Tijdens het Weekend van de Wetenschap (6-7 oktober) wordt in opdracht van de Vereniging van Science Centra (VSC) het pop-up wetenschapper project georganiseerd. Tijdens dit weekend poppen wetenschappers op in science centra en musea door heel Nederland, die op een toegankelijke manier vertellen over hun onderzoek, proefjes doen etc. De lezingen zijn in ‘gewone mensentaal’ en dus geschikt voor gezinnen die zich eens willen verdiepen in de wondere wereld van de wetenschap. Kijk op de website van de pop-up wetenschapper (www.popupwetenschapper.nl) voor meer info.

 2. wubbo ockels zegt:

  Geachte redactie Noorderlicht,

  ik refereer naar een oud programma dat in toevallig zag, een reportage van Julian Barbour in het Muiderslot. Het lijkt mij dat mijn verhaal over tijd , TEDx Amsterdam 2009, zeer interessante overlap heeft met zijn verhaal.

  Misschien dat ik contact kan krijgen met Jacquiline de Vree hiere over.

  Ik schreef onderstaande reactie op de PI talk van Julian:

  Wubbo Ockels 1 dag geleden
  I find a stricking´╗┐ match between Barbour’s time and my hypothesis originated from my space flight experience, Challenger 1985: “Time is a response of humans to gravity”, google Ockels Gravity fot TEDx talk. When looking at a ticking clock one can ask: what is more fundamental, that I live or that the clock moves…
  Gravity has an overwelming effect on us, but we are used to it and forget that we are Earth like and not universal in our observations and interpretations.

Laat een reactie achter