Een ouderwetse spionage-affaire

Geplaatst op 5 juni 2012 door Redactie onder Dinsdag, Geluid loopt, Radio, Uitzendingen, Villa VPRO, Villa Vpro, podcast

15.32 uur Een ouderwetse spionage-affaire.  De Nederlander Raymond P. staat vandaag voor de rechter, omdat hij geheime documenten aan de  Russen gaf  . Koen Voskuil van het Algemeen dagblad volgt dit verhaal. Hij vertelt ons waarom dit zo’n bijzonder verhaal is.

15.38 uur In onze dagelijkse radiokomedie ” Geluid Loopt” geschreven door Chris Bajema en Jan Jaap van der Wal volgen we de redactie van Focus. In deze laatste aflevering bezoekt de vriendin van Henk de redactie.

tomaat115.45 uur De SP is de JA partij.  Een duidelijke JA voor deelname aan de regering na de verkiezingen, een JA voor compromissen een  JA voor Emil Roemer als premier. Maar waar is die NEE gebleven waar de SP zo bekend  mee is geworden? Een gesprek met senator en directeur van het Wetenschappelijk Bureau van de SP, Arjan Vliegenthart.

1 Reactie op “Een ouderwetse spionage-affaire”

  1. Ricardo zegt:

    Het zal de SP ongetwijfeld weinig baten. Ook na forse winst bij de verkiezingen is er met de PvdA en GroenLinks vrijwel zeker nog steeds geen linkse meerderheid. De positie van GroenLinks is nu al onduidelijk maar D66 gaat daar vast niet nog even bij aanschuiven. Zoals in 2010 met de PVV wil eigenlijk niemand graag met de SP regeren. Misschien tenzij Roemer meer water als wijn gaat schenken, wat ook weer onmogelijk lijkt. Meest waarschijnlijk voor de SP is het scenario zoals zich dat voor de PvdA ontrolde in 1977 en 2010. Groot maar wegens onwil van anderen en teveel eisen toch liever gepasseerd. Los daarvan blijft het een interessante vraag of de SP ditmaal werkelijk graag gaat regeren. Met daarmee de grote kans zover van de eigen idealen te raken dat de kiezer dit een volgnde keer keihard afstraft. Wervingskracht voor brede lagen van de Nederlanders zoals de PVV die heeft zie ik bij de SP niet. Temeer omdat de SP al jaren ‘op kousenvoeten’ om de ‘hete brij’ van issues als veiliheid, allochtonen en migratie heen loopt.

Laat een reactie achter