Korpschef wil zwaardere politiekogel

Geplaatst op 24 mei 2012 door Sofoula Schalkwijk onder Donderdag, Geluid loopt, Radio, Villa VPRO, Villa Vpro, podcast

politie 15.32 uur De politie moet als munitie zwaardere kogels krijgen zodat er minder doden vallen. Daarbij moeten agenten nadat ze iemand hebben neer- of doodgeschoten, veel sneller worden berecht. Dit bepleit de korpschef van Gelderland-Zuid, Henk van Zwam.geluidloopt4

15.38 uur Het hoorspel Geluid loopt geschreven door Chris Bajema en Jan Jaap van der Wal. Dagelijks hoort u het wel en wee van de redactie van de het fictieve radioprogramma Focus. Vandaag leert de redactie om gasten af te bellen.

nagorno115.45 uur Dankzij het Eurovisiesongfestival deze week zijn alle ogen gericht op Baku, de hoofdstad van Azerbeidzjan. Hierdoor krijgt een vergeten conflict weer aandacht. Begin jaren negentig woedde er een oorlog in de Zuidelijke Kaukasus. Deze oorlog in en om Nagorno Karabach werd niet afgesloten met een vredesverdrag maar met een wapenstilstand. Sindsdien kunnen 600.000 vluchtelingen niet terug naar huis. Morgen opent de fototentoonstelling Offside-football in exile in Groningen van journalist Arthur Huizinga en fotograaf Dirk-Jan Visser.

Laat een reactie achter