Heeft de Navo nog toekomst en wat is haar taak?

Geplaatst op 16 mei 2012 door Fred Stroobants onder Afrika, Amerika, Azië, Debat, Europa, Midden-Oosten, Villa VPRO, Villa Vpro, Woensdag

15.32 uur Henk Bleker, hij was graag de geschiedenis in gegaan als de man die de Hedwigepolder gedeeltelijk heeft gered, maar de Tweede kamer gunde het hem vandaag niet. Het parlement stemde vanmiddag zijn variant, eenderde deel onder water, weg. Er zijn veelpolder polder-plannen, maar voor geen is een kamermeerderheid te vinden. De Belgen kijken het met stijgende verbijstering aan. Hoe moet dit verder, hoe komen we uit deze polder-impasse? Een gesprek met woordvoerder van de PvdA betreffende de Hedwigepolder, Lutz Jacobi. 

geluidloopt315.38 uur In Villa VPRO kunt u in mei dagelijks genieten van een Radiokomedie geschreven door Chris Bajema en Jan Jaap van der Wal met de titel: Geluid Loopt. 19 delen lang maakt u het wel en wee mee van de redactie van de het fictieve radioprogramma Focus. Kortom: zet uw hang naar hard nieuws een paar minuten opzij en dompel u onder in de radioburelen van Hilversum.Vandaag deel X: Chris wil de Focusredactie verlatenen om de nieuwe Jakhals bij DWDD te worden. 

15.45 uur Zondag en maandag vergadert in Chicago de NAVO met zestig landen over de toekomst van het bondgenootschap. Hoog op de agenda de terugtrekking van de ISAF-troepen uit Afghanistan in 2014. De NAVO bekijkt ook hoe de organisatie na 2020 zijn slagkracht kan bewaren in tijden van bezuinigen en druk op de defensiebudgetten. Wat is de toekomstige rol van een Atlantisch bondgenootschap nu het oosten veel meer gewicht lijkt te krijgen?
Rob de Wijk van het Centrum voor Strategische Studies in den Haag.

Laat een reactie achter