REPORTAGE: ‘Griekse’ toestanden in Duitsland

Geplaatst op 11 mei 2012 door Katy Sherriff onder Bureau Buitenland, Duitsland, EU, Europa, Zondag

Wuppertal. Foto: Flickr CCAls er één land is dat aan de eurocrisis lijkt te ontsnappen, is het Duitsland. De werkloosheid daalt, de economie groeit nog steeds en beleggers parkeren er hun geld. Soberheid, lage lonen en het activeren van uitkeringstrekkers maken dat Duitsland geldt als het grote voorbeeld voor de rest van Europa. Maar de kritiek neemt toe.
Duitsland houdt het continent in een wurggreep van bezuinigingen terwijl het iedereen kapot concurreert. Ook in Duitsland zelf staat niet iedereen te juichen. Net over de grens in de deelstaat Nordrhein-Westfalen (NRW), bekend van het Ruhrgebied, balanceren steden en gemeenten op de rand van de failliete afgrond. De nationale geldkraan is dichtgedraaid en sommige gemeentebesturen krijgen bezuinigingsplannen opgelegd die lijken op die van Griekenland.
Zondag zijn er in NRW verkiezingen en de kans is groot dat de partij van Angela Merkel de rekening gepresenteerd krijgt. Fred Stroobants en Bettina Ritter trokken naar Wuppertal in NRW, een stadje dat een schuld van ruim twee miljard torst.

1 Reactie op “REPORTAGE: ‘Griekse’ toestanden in Duitsland”

  1. afkeerder zegt:

    Lijken de asociale democraten uit Nederland wel alwaar ze bv Rotterdam mensen voor bijstandsuitkering laten werken en belang werkgever voorop stellen.

Laat een reactie achter