Bureau Buitenland zondag 13 mei 2012

Geplaatst op 11 mei 2012 door Katy Sherriff onder Bureau Buitenland, Duitsland, EU, Economische crisis, Europa, Oceanië, Reportages, Reportages, Rusland, VS, Zondag

wuppertalAls er één land is dat aan de eurocrisis lijkt te ontsnappen is het Duitsland. Maar niet overal is de boekhouding op orde. In Bureau Buitenland een reportage over de Duitse gemeente Wuppertal. Het stadje heeft een schuld van ruim 2 miljard euro. Lees hier meer

Yogaprotest in Moscow, begin deze week. Foto: Flickr CCPresident Poetin is sinds begin deze week weer officieel terug aan het roer in Rusland. Voorafgaand aan zijn inauguratie veegde de Russische politie de straten schoon van demonstranten. Want geprotesteerd wordt er nog steeds in Rusland, en op steeds creatievere manieren. Rusland-deskundige Maarten Doude van Troostwijk dook in de Russische social media voor Berichten uit Bloggistan.

Reisschrijver Bob den UylWie wint de VPRO Bob den Uyl-prijs 2012 voor het beste reisboek van het afgelopen jaar? De aankomende drie weken hoort u alle zes genomineerden in onze uitzending. De uitreiking volgt tijdens het VPRO Boekenfestival op zaterdag 2 juni in de Nes theaters in Amsterdam. Vandaag: Otto Holzhaus en zijn boek Vroeg of laat komt het goed (Hollandia) en Pieter Steinz, schrijver van Macbeth heeft echt geleefd (Nieuw Amsterdam).

slangHet Amerikaanse Guam, een Oceanisch eiland in de regio Micronesië, wordt geteisterd door een enorme slangenplaag. De inwoners proberen op allerlei onorthodoxe en creatieve manieren de Bruine Boomslang te stoppen. We bellen met Diane Vice die zich bezighoudt met de slangenbestrijding.

Bureau Buitenland op zondag 13 mei 2012 om 19.00u op Radio 1. Uitzending is na afloop hier terug te luisteren.

Laat een reactie achter