Drie keer scheepsrecht Griekenland?

Geplaatst op 10 mei 2012 door Sofoula Schalkwijk onder Donderdag, Geluid loopt, Radio, Villa VPRO, Villa Vpro, podcast

15.32 uur geluidloopt1-150x1501 In Griekenland mag de socialistische leider, Evangelos Venizelos(PASOK), als derde  proberen een een kabinet te vormen. Waarom dit ritueel van onderhandelen terwijl iedereen aanvoelt dat het niet gaat lukken? Vanuit Griekenland hebben we Conny Keessen aan de lijn.

15.38 uur In Villa VPRO kunt u in mei dagelijks genieten van een Radiokomedie geschreven door Chris Bajema en Jan Jaap van der Wal met de titel: Geluid Loopt. 19 delen lang maakt u het wel en wee mee van de redactie van de het fictieve radioprogramma Focus. Kortom: zet uw hang naar hard nieuws een paar minuten opzij en dompel u onder in de radioburelen van Hilversum.Vandaag in deel VII gaat Chris een documentaire maken. Dat zorgt voor verwarring op de redactie.

15.45 uur De werkgelegenheid daalt schrikbarend snel in de hele Europese Unie, steeds meer mensen komen aan de kant te staan. Dat ziet Brussel ook, en over twee weken (23 mei) is er opnieuw een speciale top van regeringsleiders, nu met de nadruk op bestrijden werkloosheid en  banen scheppen. Honderden rapporten, onderzoeken, en werkgelegenheidsprojecten liggen klaar om te worden uitgevoerd. Maar of het tot iets zal leiden? Bij ons in de studio hoogleraar Europees Arbeidsrecht, verbonden aan de Universiteit van Maastricht, Ferdinand Grapperhaus. Hij is ook arbeidsrechtadvocaat en tevens Kroonlid, onafhankelijk lid, van de Sociaal Econmische Raad.

3 Reacties op “Drie keer scheepsrecht Griekenland?”

 1. Sjeng zegt:

  Oplossing voor terugdringen werkloosheid: maak de totale beroepsbevolking kleiner d.m.v. verhogen minimumleeftijd werkenden en verLAGEN pensioenleeftijd!

 2. A.G. de Graaff zegt:

  Geachte redactie.
  Het zou erg plezierig zijn als u de twee interviewers opdracht geeft meer te luisteren naar de gasten en niet het beste jongetje en meisje uit de klas willen zijn. Niet door elkaar spreken en gasten laten uitpraten. Ik vind het geweldig irritant hoe deze twee zich in de beschikbare tijd opstellen. Ook nu zit ik te luisteren en de vragen die Ger Jochems stelt zijn veel te lang en te abstract en waarom er steeds engelse zinnen door hem gebruikt moeten worden is mij onduidelijk. Jullie hebben altijd prima gasten en onderwerpen maar Ger Jochems en zijn vrouwelijke partner vergallen erg veel. Ik vertrouw er op dat u er wat aan wilt doen.
  Met vriendelijke groeten. André de Graaff.

 3. ine te rietstap zegt:

  kan deze ook niet terugluisteren

Laat een reactie achter