REPORTAGE: Overleven op het Griekse platteland

Geplaatst op 29 april 2012 door Katy Sherriff onder Bureau Buitenland, EU, Europa, Griekenland, Reportages, Zondag

ano-pedina-kerkDe Grieken kiezen volgende week een nieuwe parlement. Er heerst boosheid onder Grieken, omdat het einde van de crisis nog steeds niet in zicht is. Want het gaat nog steeds slecht met de Griekse economie, ondanks alle strenge bezuinigingen. 19 procent van de Grieken is werkloos en dit jaar krimpt de economie met 5 procent, aldus de Griekse Centrale Bank deze week.

Toch ziet adviesbureau McKinsey groeimogelijkheden, met name in het toerisme, de landbouw en de export.
Sofoula Schalkwijk ging naar het afgelegen bergdorp Ano Pedina in Noordwest-Griekenland. Er wonen nog geen honderd mensen en die werken allemaal in het toerisme en de melkveehouderij. McKinseys ideale proeftuin.

Bureau Buitenland op zondag 29 april 2012 om 19.00u op Radio 1. Audio beschikbaar na de uitzending

Laat een reactie achter